Telt ház várható a Pancho Aréna nyitómeccsén

A közel 4000 fős befogadóképességű arénában a nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak.

MNO
2014. 04. 17. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szöllősi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a közel 4000 fő befogadóképességű stadionban a nyitómérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak.

A meghívott vendégek között lesz Puskás Ferencné, a horvát Davor Suker, az 1998-as franciaországi világbajnokság gólkirálya, Lothar Matthäus világbajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes portugál Paulo Sousa, volt magyar válogatott labdarúgók, az Aranycsapat élő, legendás játékosai, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése, valamint az NB I-es és NB II-es klubok képviselői, tulajdonosai.

A megnyitóbeszédeket várhatóan Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, volt köztársasági elnök és Ángel María Villar, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke mondja.

A két év alatt, mintegy 3,8 milliárd forintból épített aréna a taopályázatnak köszönhetően valósult meg. Az építés során 2400 köbméter ragasztott fát és ugyanennyi hagyományos faácsolatot, illetve 24 ezer köbméter betont használtak fel. A pálya 16 ezer négyzetméteren helyezkedik el, a tetőszerkezet teljes felülete 13 ezer négyzetméter.

A létesítmény megfelel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2-es besorolásának, vagyis a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköréig, valamint az Európa-liga egyenes kieséses köréig használható, s akár felnőttválogatott-mérkőzésnek is otthont adhat.

Az aréna aulájában Puskás Ferenc serlegei, érmei, oklevelei és kitüntetései is megtekinthetők, az épület főbejárata előtt pedig egész alakos szobra áll, amelyet az ünnepélyes megnyitót megelőzően avatnak fel. A stadionban több VIP-páholy van, ezek mindegyike elkelt a következő egy évre: a feliratok szerint a Miniszterelnökség, a Duna Aszfalt és a helyi vállalkozók is rendelkeznek ilyen, 14-28 fős helyiséggel. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy a „Miniszterelnökség semmilyen sportlétesítményben nem vásárol, nem bérel és nem tart fent saját páholyt”.

Szöllősi György úgy fogalmazott: hétfőn elkezdődik a magyar labdarúgásban is a rendszerváltoztatás. Megjegyezte, hogy Telki mellett Felcsút lehet a magyar labdarúgó-utánpótlás másik otthona. Hozzátette, a közeljövőben a Pancho Aréna lesz az egyik helyszíne az U19-es Európa-bajnokságnak, s az ügyvédek világbajnokságát is Felcsúton rendezik.

Jelezte, hogy a nyitómérkőzést követően az első bajnoki találkozó, vagyis a Puskás Akadémia – Videoton mérkőzés is várhatóan telt ház előtt zajlik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.