Tévez öt év után gólt lőtt, mégis kikapott a Juve

A Sevilla három perc alatt lerendezte a Valenciát, Lisszabonban Tévez csodagólt lőtt, mégis a Benfica győzött.

Ch. Gáll András
2014. 04. 24. 21:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkal jobb meccseket játszottak a csapatok az Európa-liga elődöntőjének első meccsein, mint 24, illetve 48 órával korábban az összehasonlíthatatlanul nagyobb presztízsű Bajnokok Ligája hasonló szakaszában. Hiába, ezért (is) olyan csodálatos játék a futball.

Sevillában a hazai csapat három perc alatt lerendezte a Valenciát, s így az andalúzoknak jó esélye van arra, hogy bejusson a torinói döntőbe. Igaz, hogy M’Bia jókora lesről rúgta – sarkazta – az első gólt, de Damir Skomina, a szlovén játékvezető megadta.

A másodikat Carlos Arturo Bacca rúgta, a későn érő kolumbiai, aki húszévesen még buszkalauz volt odahaza, a Karib-tenger partján.

Lisszabonban gyorsan vezetést szerzett a Benfica, de Carlos Tévez zseniális góllal egyenlítéshez juttatta a Juventust. Öt év elteltével rúgott gólt az európai kupákban az argentin Apacs. A 84. percben Lima bődületes gólja mégiscsak a Benfica győzelmét és a Juventus első vereségét jelentette a 2013–2014-es Európa-ligában.

Európa-liga, elődöntő, első mérkőzések

Sevilla–Valencia (spanyolok) 2-0
G.: M’Bia (33.), Bacca (36.)

Benfica (portugál) – Juventus (olasz) 2-1
G.: Garay (3.), Lima (84.), ill. Tévez (73.)

A visszavágók május elsején lesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.