Tévez ötéves gólcsendjét törné meg Lyonban

Nem csak vigaszdíj lenne a Juventusnak az Európa-liga megnyerése. Az olaszok a negyeddöntőben Lyonban lépnek pályára.

2014. 04. 03. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még Alex Ferguson találta mondani: a legtöbb, amit tud az Európa-ligáról az, hogy itt csütörtökön játsszák a meccseket, és ez a sorozat méltó büntetés azoknak, akik ide pottyannak a Bajnokok Ligájából. Két éve szörnyen kínos volt a Manchester Unitednak, hogy a csoportkörben kizúgott a BL-ből. Utána már nem is szaggatta szét az istrángot a kisebbik kupában, a nyolcaddöntőben a Bilbao kiverte kettős győzelemmel. S ugyan a topcsapatoknak jóval vonzóbb a hazai bajnoki cím, azért 2012-ben mégiscsak az Atlético Madrid, tavaly a Chelsea kaparintotta meg az Európa-liga győztesét megillető trófeát. Idén pedig a Juventusnak sem lehet más a célja azután, hogy a BL-ből váratlanul korán kiszállt, ráadásul az Európa-liga döntőjét május 14-én Torinóban, a Zebrák stadionjában rendezik.

A Serie A-ben toronymagasan vezető Juvénak vasárnap Nápolyban 22 meccses bajnoki veretlenségi sorozata szakadt meg a 2-0-s vereségével, így nem a legjobb előjelekkel utazott el Lyonba. Ám a francia csapat már közel sem olyan erős, mint néhány évvel ezelőtt, a Ligue 1-ben csak ötödik, kilenc pontra van a dobogótól, és legutóbb hazai pályán 2-1-re kikapott a Saint-Étienne-től.

Az biztos, hogy ma az olaszoktól Carlos Tévez is nagyon szeretne betalálni kapujába, és nem csak azért, mert a Napoli ellen eltiltása miatt nem léphetett pályára, így ki van éhezve a játékra. Bármilyen hihetetlen, a Serie A góllövőlistáját 18 találattal vezető argentin támadó a nemzetközi kupákban legutóbb a 2008–09-es BL-sorozatban volt eredményes, még a Manchester United színeiben. Egészen pontosan 2009. április 7-én az Old Traffordon a Porto elleni negyeddöntő első felvonásán, a 85. percben, de hiába szerzett vezetést, a portugálok a 89. percben egyenlítettek 2-2-re. Azóta a Bajnokok Ligájában tizenkét, az Európa-ligában kilenc találkozón lépett pályára úgy, hogy egyszer sem tudta bevenni az ellenfél kapuját.

„Nincs fóbiám, előbb vagy utóbb jönni fog az a gól” – mondja Tévez, de a Juve-drukkerek remélik: inkább előbb, már ma.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések:

Olympique Lyon – Juventus 21.05 (tévé: Story4)
Porto – Sevilla 21.05 (tévé: Digisport 1)
Basel – Valencia 21.05 (tévé: Digisport 2)
AZ Alkmaar – Benfica 21.05

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.