Tíz emberrel szerzett pontot Debrecenben a Győr

A listavezető Debrecen hazai környezeteben izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a címvédő Győrrel.

TK
2014. 04. 05. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar pályán ritkán látható élvezetes és eseménydús első félidőt produkáltak a csapatok, a hazaiak már a második percben megszerezhették volna a vezetést, de Volas elpuskázta a ziccert. A Győr nem sokkal később Pátkai révén vezetést szerzett, a Debrecen azonban a 109. NB I-es mérkőzésén mindössze a második gólját szerző Lázár fejesével egyenlített. A vendégek a félidő közepén Strestík góljával ismét előnybe kerültek, ugyanakkor a 38. percben a második sárga lapját begyűjtő Pátkai kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak.

A fordulást követően óriási fölénybe került a hazai alakulat, és Mihelic pályafutása első élvonalbeli góljával megérdemelten egyenlített. A folytatásban is a debreceniek akarata érvényesült, a győriek kontrákra próbáltak építeni, de az eredmény már nem változott.

A hajdúsági gárda ezzel tovább őrzi szeptember 22. óta tartó bajnoki veretlenségét, ráadásul 2004 augusztusa óta nem kapott ki saját közönsége előtt a Győrtől.

DVSC-TEVA – Győri ETO FC 2-2 (1-2)
Debrecen, 8500 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Lázár P. (22.), Mihelic (60.), illetve Pátkai (11.), Strestík (25.)
kiállítva: Pátkai (38.)
sárga lap: Mihelic (18.), Zsidai (8.), Máté (47.) illetve Dinjar (19.), Pátkai (30., 38.), Andric (60.)

Debrecen: Novakovic – Lázár P., Máté P., Morozov, Korhut – Vadnai (Bódi, 61.), Zsidai – Mihelic (Dombi, 79.), Szakály P., Kulcsár T. (Tisza, 61.) – Volas

Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Pátkai, Kamber, Kalmár (Mevoungou, a szünetben) – Strestík (Andric, a szünetben), Rudolf (Kronaveter, 69.), Varga R.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.