Torghelle villanásai eldöntötték a kiesési rangadót

A kétszer is eredményes Torghelle Sándor vezetésével az MTK Budapest 3-1-re nyert Pakson.

TK
2014. 04. 05. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés első valamirevaló helyzetét gólra váltotta az MTK, majd a folytatásban is többet birtokolta a labdát. A Paks erőtlenül, ötlettelenül játszott, s a félidő hajrájában egy gyors támadás végén ismét eredményesek voltak a fővárosiak, akik megérdemelten vonulhattak kétgólos előnnyel a pihenőre.

A második játékrészre támadóbb felfogásban jöttek ki a házigazdák, de negyedóra elteltével Torghelle Sándor egy látványos átemeléssel második gólját is megszerezte, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a kiesési rangadót. Ugyan a hajrában a Paks mindent egy lapra feltéve rohamozott, de erejéből csak a szépítésre futotta.

A vendégek három vereség után szereztek ismét három pontot, a hazai együttes nyeretlenségi sorozata pedig már 16 meccses, a paksi gárda legutóbb szeptember 13-án tudott győzni a bajnokságban.

MVM Paks – MTK Budapest 1-3 (0-2)
Paks, 700 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Heffler (67.), illetve Vass (16.), Torghelle (37., 60.)
sárga lap: Szabó J. (7.), Bori (16.), Horváth G. (21.), Bartha (42.), Tóth B. (52.), Fiola (92.), illetve Kanta J. (85.)

MVM Paks: Molnár P. – Heffler, Fiola, Horváth G., Szabó J. – Bartha, Bori, Tóth B. (Kiss T., 57.), Windecker (Nagy O., 87.), Délczeg – Simon A.

MTK Budapest: Hegedüs L. – Rodenbücher, Kálnoki Kis, Vukmir, Kelemen – Vass (Frank, 84.), Batik, Kanta J. (Hajdú, 93.), Pölöskei Zs., Horváth Zs. (Eppel, 73.) – Torghelle

Viszonylag eseménytelen első félórát látott az alig ezerfős közönség, a 29. percben azonban a Pápa szinte a semmiből, egy szabadrúgás után megszerezte a vezetést. A szünetig szintén nem történt túl sok minden a pályán, a fordulás után pedig a hazaiak futballoztak valamelyest fölényben.

Az 57. percben majdnem növelte az előnyét a Pápa, de a gólvonalról sikerült mentenie a pécsi védelemnek. A záró félóra már csendesen telt el, így a Pápa sorozatban hatodik hazai meccsén maradt veretlen.

Lombard Pápa Termál FC – PMFC-Matias 1-0 (1-0)
Pápa, 900 néző, v: Fábián
gólszerző: Nagy T. (29.)
sárga lap: Kulcsár K. (49.), Arsic (68.), Griffiths (83.), illetve Márkvárt (22.), Mohl (61.), Balogh B. (68.)

Pápa: Szűcs – Nagy S., Struhár, Csizmadia, Németh M. – Tóth G., Nagy T., Kulcsár K. (Maric, 72.), Arsic (Tajthy, 75.), Griffiths – Kenesei (Eszlátyi, a szünetben)

Pécs: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Városi, Horváth A., Márkvárt (Wittrédi, 78.), Koller (Kővári, 42.), Szatmári – Pölöskey P. (Peric, 59.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.