Totti már 234 gólnál jár, gála a Stadio Olimpicóban

Róma királya tovább araszol Silvio Piola 274 gólos rekordja felé, az AS Roma már csak 8 pontra a Juventustól.

Ch. Gáll András
2014. 04. 03. 6:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február másodikáról – az özönvízszerű esőzés miatt – elhalasztott mérkőzést pótolt szerda este a Stadio Olimpicóban a Roma és a Parma. Özönvíz most is volt, csak nem az égből hullott, hanem gólok formájában. Öt perc leforgása alatt Gervinho, Acquah és Totti rámolt be hármat, ezzel 2–1-re vezetett a Roma. A 38 éves Francesco 14 méterről, egyből bombázott a léc alá, a La Gazzetta dello Sport mágiának minősítette a gólt, noha nem is volt benne semmi rendkívüli, csak az, hogy maga Róma királya lőtte Miralem Pjanic cselsorozata és hajszálpontos centerezése nyomán. Az öreg 234 Serie A-gólnál tart, azért még van teendője ahhoz, hogy utolérje a 274 gólnál leállt legendát, a néhai Silvio Piolát.

A további római gólok a 24. születésnapját ünneplő Pjanic, illetve Taddei nevéhez fűződtek, utóbbi 2011. december 21. óta most először talált a hálóba. Biabiany állította be a 4–2-es végeredményt. Ez volt a Roma ötödik bajnoki győzelme sorozatban, nyolc pontra megközelítette az éllovas Juventust, ugyanakkor 9 pontra eltávolodott az őt követő Napolitól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.