Továbbra is a legenda irányíthatja a horvát focit

Davor Suker maradt a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke.

TK
2014. 04. 14. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet honlapjának hétfői híre szerint a korábbi kiváló csatár egyhangú döntéssel kapott bizalmat a következő négy évre. „Mindig is arra törekedtem, hogy visszaadjak valamit a futballnak abból, amit kaptam. Szeretném a lehető legtöbbet tenni a horvát labdarúgás fejlesztéséért” – nyilatkozott a 46 éves Suker, aki 2012-ben az azóta elhunyt Vlatko Markovicot váltotta az elnöki poszton.

Suker a horvát válogatott történetének legeredményesebb játékosa: a többek között a Real Madridban és az Arsenalban megforduló támadó 69 mérkőzésen 45 gólt szerzett a nemzeti csapatban. Az 1998-as franciaországi világbajnokságon hat találattal a torna gólkirálya volt, ezzel oroszlánrészt vállalt abból, hogy a horvát csapat bronzérmet nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.