Újabb tüntetés a foci-vb ellen

Ezer ember vonult utcára Sao Paulóban kedden, ismét tüntetve a június 12-én kezdődő futball-világbajnokság ellen.

CSD
2014. 04. 16. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb tiltakozó megmozdulást annak ellenére megtartották, hogy hatalmas eső zúdult Brazília legnagyobb városára, ahol hat vb-mérkőzést rendeznek majd.

A tömeg a belvárosban masírozott, majd Sao Paulo pénzügyi központjában, az Avenida Paulistán nevű sugárúton vert tanyát. Sokan maszkot viseltek, s a brazil zászlót lengetve harsogták a világbajnokságot szidalmazó rigmusokat. A feliratos táblákon is főleg a vb-rendezéssel járó rendkívül magas költségeket ostorozták, követelve, hogy a pénzeket inkább a közlekedés, az egészségügy, a közszolgáltatások javítására fordítsák.

A tüntetés színhelyére nyolcszáz rendőrt küldtek, de a beszámoló szerint nem volt összetűzés a rendfenntartók és a felvonulók között. A megmozdulást a közösségi oldalakon szervezték.

Csaknem 2400 rendőr őrködik majd a nyári futball-világbajnokság döntőjének is otthont adó Rio de Janeiró-i Maracana Stadion körül a június 12-én kezdődő és július 13-án záruló csúcsesemény teljes ideje alatt. A rendőrök alapvetően a stadion közvetlen közelében és környékén teljesítenek szolgálatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.