Vadkertiék megtörnék Nagy Lászlóék egyeduralmát

A férfiak és a nők is döntő kézitusákra készülődnek. A Szeged szerint eljött a Veszprém trónfosztásának ideje.

Ch. Gáll András
2014. 04. 09. 12:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi bajnoki alapszakaszt a Veszprém és a Szeged egyaránt 23 győzelemmel és 1 vereséggel zárta; mindketten csak a másiktól kaptak ki, annak otthonában. A magyar kupa vasárnapi döntőjére ez mindenképpen kiélezett csatát ígér, hiszen a finálét semleges pályán, Pécsen rendezik. Baranya megye székhelye eddig kétszer adott otthont a döntőnek, 2006-ban az alföldiek 32-30-ra verték a bakonyiakat, tavaly utóbbiak kerekedtek felül 36-30-ra.

Az előző öt kiírásban az összesítésben 22-szer első Veszprém diadalmaskodott, így érthető, ha Carlos Ortega, az MKB-MVM vezetőedzője kijelentette: tőlük elvárás a címvédés, de már a Gyöngyös elleni elődöntő sem lesz könnyű. Juan Carlos Pastor (Szeged) úgy fogalmazott, szereti a kupahangulatot, első célnak a Tatabánya legyőzését tartja, a döntőben pedig szerinte extrát kell nyújtani a sikerhez. Nagy László, akinek Szegeden indult a pályafutása, majd barcelonai kitérővel Veszprémben folytatódott, mindenkit arra intett: a lecke fel van adva, az MK-ra kell összpontosítani, nem  a közelgő Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, nincs lehetőség a hibázásra, mert akkor elúszik a kupa. Az ős szegedi csapatkapitány, Vadkerti Attila erre rímelve mondta: a kupa varázsa, hogy egy adott meccsen bármi előfordulhat, csapata célja a trófea elhódítása.

A magyar kupa szombati elődöntőjében 14 órakor az MKB-MVM Veszprém találkozik a Gyöngyössel, majd 16 órától a Szeged a Tatabányával, vasárnap 10.30-kor lesz a bronzmeccs, 12.50-kor pedig a döntő.
A két fél minden bizonnyal a bajnoki aranycsatában is megütközik, ám ott már valamely gárda második sikeréig tartó párharcban, és a pályaelőnyt az alapszakasz megnyerésének jutalmaként a Veszprém élvezi. Ha tehát a Pick-Szeged már idén serlegre vágyik, az MK kínálja a legkedvezőbb alkalmat.

A női MK négyes fináléját is semleges helyszínen vívják majd, legalábbis formailag, mert Dabas a Ferencvárosnak félig-meddig hazai pálya, hiszen ott rendezte BL-csoporttalálkozóit. Az április 25-26-ai Final Fouron a Győr így is favoritnak számít, azt pedig bátran feltételezhetjük, hogy az elődöntőkben az ETO túllép a Siófokon, az FTC pedig a Veszprémen. Jelenleg azonban a bajnoki elődöntők esedékesek. A párharcok itt is két győzelemig tartanak, az egyik ágon a Győr szerdán kezd az Érddel, a másikon a Ferencváros csütörtökön a Dunaújvárossal.

A mérkőzések rangját emeli, hogy a férfi BL-ben a Veszprém, az EHF-kupában a Szeged készül a legjobb négy közé, a Final Fourba, a női BL-ben pedig a Győr címvédőként várja a budapesti négyes végjátékot május 3-4-én. A hazai küzdelmek mindezek ismeretében is viharosnak ígérkeznek; és nem egy pohár vízben keltenek csak hullámokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.