Végre világverő magyar pólócsapat épülhet

A Varga testvérek mellett még két barcelonai világbajnok, Madaras Norbert és Nagy Viktor érkezhet Szolnokra.

Magyar Nemzet
2014. 04. 10. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az az időszak, amikor a zuhanyhíradóból már ömlenek a hírek, az érintettek azonban – érthető okokból – még minden értesülés kommentálásától menekülnek, tulajdonképpen a régi, félkomoly, félig tréfás formulát ismételgetik: „Nem nyilatkozom. De még csak annyit sem nyilatkozom, hogy nem nyilatkozom. Nem is kerestél, nem is kérdeztél.” Hát jó, akkor kérdés nélkül mondjuk: sehol, senki által hivatalosan meg nem erősített, de megbízható információnk szerint Varga Dániel és Dénes mellett (ezt már megírtuk) két további barcelonai világbajnok, Madaras Norbert és Nagy Viktor is Szolnokra tart.

Ugyan az Eger együttese tegnap a Bajnokok Ligája főtáblájának 9. fordulójában a CNA Barceloneta vendége volt, ez a sorozat a magyar póló számára sajnos már nem a jelen, hanem a múlt. A jövőben – méghozzá a közeli jövőben – viszont már komoly esély kínálkozik magyar finalista tagságra, mert Szolnokon nagy csapat épül. A hazai szinten kivételes anyagi – és az új uszodájának köszönhetően szakmai – lehetőségekkel rendelkező klub két forrásból is táplálkozhat. Az egyik a külföld, a másik az egyre csökkenő költségvetésből gazdálkodó Szeged.

Egy ízben már megírtuk, hogy az olimpiai bajnok Varga testvéreket, Dánielt és Dénest is hívják Tiszaligetre Fiuméból, a megkeresés tényét akkor Kovács István szakosztály-igazgató el is ismerte, mivel azonban a Primorje Rijeka a BL barcelonai hatos döntőjére készül, a két játékosnak ez most prioritást élvez. Ettől azonban még értesüléseink szerint a szolnoki vonal egyre határozottabb, végleges formát ölt, csakúgy, mint Madaras Norbert esetében. A víz mellett harmincötödik évét taposó balkezes olimpiai és vb-aranyérmes tíz évi ligúriai légióskodás után indulhat hazafelé a Pro Reccótól, a 2016-os olimpiát tekintve – Vargáékhoz hasonlóan – a lehető legjobb időpontban. Nagy Viktor kapusnak nem kell ekkora utat megtennie, ha Szegedről ugyancsak Szolnokra készül – és úgy tudjuk, így áll a helyzet.

Az átigazolások előtt persze még a Szolnok–Honvéd és Eger–Szeged ob I-es elődöntők kerülnek műsorra, az érintettek ennek kapcsán rendre azzal érvelnek, a különféle kombinációk csak zavart keltenek a fejekben. Kérdés, milyen zavart, milyen fejekben, hisz a klubok és a játékosok már mindent pontosan tudnak.

Mint ahogyan sok mindent mi is; azt pedig csak reméljük, hogy a 2015-ös bajnokok ligája hatos fináléjának első magyar vidéki egyletként büszke résztvevője lesz a sztárklubbá erősödő Szolnok is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.