Vezércsere a Ferrarinál

Az olasz csapat 2007 óta vár újabb egyéni világbajnoki címre az F1-ben.

TK
2014. 04. 14. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazzetta dello Sport arról írt, hogy az elmúlt hetekben sokat kritizált szakember hétfőn benyújtotta a lemondását. Korábban más médiumok is megszellőztették a szakítás tényét, majd a Ferrari hétfő kora délután hivatalosan is közölte.

Domenicali – aki 2008. január elsején váltotta a francia Jean Todtot mint a sportrészleg igazgatója – utódja Marco Mattiacci lesz, aki eddig a maranellói autógyár észak-amerikai igazgatója volt. A 42 éves Mattiacci 1999-ben került a Ferrarihoz a Jaguartól, a vállalat kereskedelmi osztályán dolgozott már a dél-amerikai, a közel-keleti, az orosz, a finn és a délkelet-ázsiai csoportban is, mielőtt az észak-amerikai részleg vezetője lett.

„Mindannyiunk életében vannak különleges pillanatok – idézte a közlemény Domenicalit. – Ezekben a pillanatokban kellő bátorság kell a nehéz, fájdalmas döntések meghozatalára. Most eljött az idő a változásra. Ahogy mindig is tettem, vállalom a felelősséget a kialakult helyzetért. Azért távozom, mert talán ezzel a váltással új lendületet kap a Ferrari. Minden férfi és női munkatársamnak köszönöm az eddigi együttműködést, akárcsak a pilótáinknak és a partnereinknek.”

„Remélem, a Ferrari hamarosan visszatér arra a szintre, ahová való. Végül köszönöm az elnöknek a folyamatos támogatást, és üdvözletem küldöm a szurkolóknak, akik nem azt kapták az elmúlt években, amit érdemeltek” – zárta sorait Domenicali.

A Ferrari 2007 óta vár újabb egyéni világbajnoki címre az F1-ben, a mostani szezonban még sem Fernando Alonso, sem Kimi Räikkönen nem állhatott dobogóra a futamokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.