Vilanovát gyászolja a Barcelona

Tegnap este óta folyamatosan érkeznek a szurkolók a Camp Nou stadionhoz.

BL
2014. 04. 26. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félárbocra eresztve lobog a Camp Nou előtt az FC Barcelona és Katalónia zászlója. Tito Vilanova halálával korábbi sikeres edzőjét vesztette el a klub, melynek szurkolói péntek este óta folyamatosan hozzák a virágcsokrokat a stadionhoz, melynek kapuit megnyitották a részvétnyilvánítók előtt.

A stadionon kívül egy fal állít emléket az egykori trénernek, aki mindörökre a Barca-család tagja marad. A klub vezetői és játékosai együtt emlékeztek meg Vilanovára.

– Nehéz időszak ez a futballt szeretők számára. Nekünk, akik mind tudjuk, Tito milyen nehéz időket élt meg az utóbbi években haláláig. Szeretnék sok erőt küldeni a családjának és a barátainak. Egy nagyszerű ember hagyott itt minket. Egy nagyon kedves ember, aki nagy küzdő volt. A végsőkig harcolt a betegsége ellen – mondta korábbi tréneréről Carles Puyol.

Tito Vilanova 2012-ben vette át a Barcelona labdarúgócsapatának irányítását a távozó Pep Guardiolától, majd rögtön bajnok is lett a katalán együttessel. Szeptemberben lett volna 46 éves.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.