Vírus támadta meg, az intenzíven fekszik Ian Thorpe

Barátai attól tartanak, hogy az olimpiai bajnok úszó nem fogja tudni mozgatni a bal karját.

UDM
2014. 04. 08. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötszörös olimpiai bajnok Ian Thorpe a Seven News ausztrál hírportál tudósítása szerint egy műtét után kapott fertőzést választott hazájában az otthonához, Ronco sopra Asconához közeli kórházban, amikor a vállán végeztek el egy újabb beavatkozást. A fertőzés súlyossága miatt az úszó barátai attól tartanak, hogy az olimpiai bajnok úszó nem fogja tudni mozgatni a bal karját.

Februárban arról szóltak a hírek, hogy Ian Thorpe depressziós és orvosi kezelés alatt áll, röviddel korábban pedig kábult állapotban és zavarodottan találta meg őt a rendőrség a szülei házától nem messze egy idegen autójában.

Már 2012-ben megjelent This is Me című önéletrajzában vall arról a volt sportoló, hogy alkoholproblémái voltak, ám hangsúlyozta, hogy ezt sikerült leküzdenie. Thorpe tanácsadója februárban megerősítette, hogy a zavarodottsághoz nem volt köze semmilyen alkoholos befolyásoltságnak.

Ian Thorpe orvosi rendelésre antidepresszánsokat és a vállának krónikus fájdalmaira felírt gyógyszereket szed – nyilatkozta akkor a menedzsere, James Erskine. A vállsérülése akadályozta meg a kivételes tehetségű úszó sikeres visszatérését, utolsó próbálkozása 2012-ben volt, amikor nem sikerült kvalifikálnia a londoni olimpiára.

Az ausztrál úszó 14 évesen képviselte először hazáját, és még ma is ő a legsikeresebb ausztrál olimpikon. Öt olimpiai aranyérmet nyert, hármat ezek közül épp Sydney-ben, és 13 világrekord fűződik a nevéhez. 2006-ban alig 23 évesen vonult vissza a profi sporttól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.