A Juve nélkül rendezik a torinói döntőt az EL-ben

A Benfica és a Sevilla jutott be az Európa Liga fináléjába

KG
2014. 05. 01. 21:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A torinói összecsapáson jól kezdett a Benfica, ám a házigazda Juventus fokozatosan átvette az irányítást, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A fordulást követően is a Zebrák irányítottak, óriási volt a küzdelem, majd a 67. percben Pérez kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a vendégek. Antonio Conte együttese ugyan végig nyomás alatt tartotta ellenfelét, de a kiválóan védekező Benfica magabiztosan tartotta az eredményt és jutott tavaly után megint a fináléba.

A Valencia már az első félidő közepére ledolgozta az első találkozón összeszedett kétgólos hátrányát a Sevilla ellen, majd a második félidőben húsz perccel a vége előtt Mathieu találatával már továbbjutásra állt, ám a 94. percben érkezett Mbia és továbblőtte az andalúzokat.

A döntőt május 14-én Torinóban rendezik.

Juventus (olasz) – Benfica (portugál) 0-0
kiállítva: Vucinic (89., pályán kívül), illetve Pérez (67.), Markovic (89., pályán kívül)
Továbbjutott: a Benfica, 2-1-es összesítéssel.

Valencia (spanyol) – Sevilla (spanyol) 3-1 (2-0)
gól: Feghouli (14.), Jonas (26.), Mathieu (69.), illetve Mbia (94.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.