Ahol minden férfira több száz nő jut

Vasárnap a Városligetben rendezik meg a Coca-Cola testébresztő női futógálát – most először férfiak is indulhatnak.

2014. 05. 13. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Sportiroda rendezvényén tavaly közel négyezer hölgy állt rajthoz a különböző távokon, s idén azért is van esély az indulói létszám növekedésére, mert most először a férfiak nevezését is elfogadják. Egyéniben természetesen továbbra sem indulhatnak, a családi futás számban és a váltóban azonban igen, amennyiben a háromfős váltóban legalább egyvalaki akad a szebbik nem képviseletében.

A kínálat bőséges, aki rendszeresen edz, a közös bemelegítés (nyitóképünk a tavalyi rendezvényen készült) után a 10 km-es távon egyéniben is megméretheti magát, de ez a táv párosban is teljesíthető. Többek között így indul az olimpiai ezüstérmes, 11-szeres világbajnok kajakozó Bóta Kinga a birkózásban világbajnok és a Rio de Janeiró-i olimpiára készülő Sastin Mariannával. Bóta vállalja a nagyobbik résztávot, ő 5,8 kilométert teljesít, Sastin értelemszerűen 4,2-t. A vállalkozó kedvűek választhatják a 2 és az 5 km-es távot is, de akár mind a hármat – vagyis a 10 km-t is – is le lehet futni, az időrend ezt lehetővé teszi. A családi futás távja csak 800 méter, a váltókban háromszor 1,5 km-t kell teljesíteni. S gondoltak a gyaloglókra is, rájuk 2,1 km vár.

További információk a rendezvény hivatalos oldalán találhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.