Ali gratulált Mayweathernek, De La Hoya kritizálta

A nehézsúlyú legenda Pacquiao ellen nézné napjaink legjobbját, aki a volt rivális szerint most is kikapott.

Deák
2014. 05. 06. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenkét évesen és súlyos Parkinson-kórral küzdve nyilván nem maga pötyögte be és lőtte fel a világhálóra, de Twitter-üzenet formájában gratulált Floyd Mayweathernek múlt hétvégi győzelméhez az ökölvívás történetének legendája, Muhammad Ali. A „Legnagyobb” (The Greatest) becenevű, korábbi többszörös nehézsúlyú világbajnok úgy gondolja, váltósúlyú amerikai honfitársa és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao lassan már összehozhatná a mindenki által várt szupermérkőzést, és minden menedzseri ellentétet, kifogást félretéve kiállhatna egymás ellen. „Gratulálok neked, Floyd Mayweather! Remélhetőleg miután kipihented magad, végre Manny Pacquiao ellen láthatunk majd csatázni téged” – szólt Ali Twitter-üzenete.

Egy másik tengerentúli legenda már egészen más hangot ütött meg a WBC és a WBA váltósúlyú trónján ülő Mayweatherrel szemben. Korábbi ellenfele, és jelenlegi üzleti partnere, Oscar De La Hoya néhány Tweet-üzenetben tett nem éppen méltató megjegyzéseket veretlen „kollégája” irányába. Az Aranyifjú úgy véli, hogy Mayweathernek korrekt pontozással a hétvégi, Marcos Maidana elleni meccs a harmadik vereséget kellett volna, hogy jelentse, a Jose Louis Castillo elleni első mérkőzés (2002 áprilisa), és természetesen a kettejük párharca (2007 májusa) mellett. „Megnéztem újra néhány találkozóját, és szerintem Floydnak 43-3-as mérlege kellene, hogy legyen valójában 46-0 helyett. Azt is meg kell érteni, hogy egy veretlen mérleg semmit nem jelent manapság. Ne felejtse el senki, hogy Julio Cesar Chavez 87-0-s rekorddal rendelkezett, mielőtt első ízben kikapott. Chavez soha nem hangoztatta, hogy ő lenne a legjobb, mégis 87-0 volt a mérlege, mielőtt először megverték. Egyébként pedig volt egy visszavágó opcióm nekem is Floyd ellenében, ami egy évre szólt, erre ő egy év és egy nap múlva visszavonult.”
Mayweather valóban kihagyott közel két évet 2007 decembere és 2009 szeptembere között, de valószínűtlen, hogy a kiégőben lévő De La Hoya miatt. Mindenesetre a videó alapján mindenki eldöntheti, szerinte ki nyerte a közös derbijüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.