Antonio Conte meglebegtette a távozását

Ez ám az ajándék a bajnoki cím mellé: a Juventus edzője elhagyja a klubot, ha nem teljesítik a kérését.

2014. 05. 06. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már vasárnap, a Roma cataniai vereségével eldőlt, hogy a Juventus nyeri meg a Serie A 2013–14-es idényét. A Zebrák nem akarták elrontani az ünneplést, ezért hétfő este tét nélküli meccsen legyőzték 1-0-ra az Atalantát. A siker után Antonio Conte értékelte az évet, beszélt a terveiről, s kilátásba helyezte, ha nem teljesítik a kívánságait, akkor elhagyja a klubot.

„A történelmi a legpontosabb jelző, ahogy a bajnoki címünket értékelném – vágott bele a mondandójába Antonio Conte. – Történelmi, mert zsinórban harmadszor nyertük a bajnokságot, úgy, hogy előtt kétszer is a hetedik helyen végeztünk. Ezt az eredményt nem lehet felülmúlni Olaszországban. Akik közelről ismernek, pontosan tudják, mennyi munkát fektettem a csapatba ezért a sikerért, s azt is, a csapattal együtt mennyit dolgoztunk. Nagyon kimerítő három év áll mögöttünk. Most meg kell várnunk, ha lecsillapodjanak a kedélyek, s után leülhetünk a klub vezetőivel, hogy értékeljük az évet, s beszéljünk a tervekről. Nem azt akarom mondani, hogy feltétlenül pihenésre van szükségem, azt kell közösen megtalálnunk, mi a legjobb a Juventus számára. De bárhogy is alakul a sorsom, örökre Juventus-drukker maradok, a Juventus családhoz tartozom.”

Conte szavait kétféleképpen lehet értékelni. 1. Mindenképpen távozni akar, s ezt a lépést készíti elő finoman, hogy ne érje nagy meglepetés a szurkolókat. 2. Maradna, de ezt ahhoz a feltételhez köti, hogy a vezetők erősítsék meg a csapatot. Mert bár a Juventus Olaszországban egyeduralkodó, a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább a csoportjából, s az Európa-ligában sem tudta magát a döntőig elverekedni, pedig a finálét Torinóban rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.