Babos Tímea simán megnyerte a gifui tornát

Japánban orosz ellenfelének esélyt sem adott a 75 ezer dollár összdíjazású verseny döntőjében.

2014. 05. 04. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán jelenleg 119. helyen álló Babos Tímea a torna második kiemeltjeként a fináléig vezető úton négy meccs alatt egy szettet veszített Gifuban, és vasárnap esélyesként várhatta az utolsó mérkőzést is. A döntőben a 28 éves orosz Jekatyerina Bicskova volt az ellenfele, aki a legfrissebb rangsorban a 207., de állt már a 66. helyen is.

A Japánban kiváló formát mutató Babosnak az első és a második mérkőzésen sem kellett egy óra a győzelemhez, mégis az 1 óra 3 perces döntőben játszott a legmagabiztosabban. A 20 éves soproni teniszező honlapján olvasható beszámoló szerint ellenfele ugyan rögtön az első játékban bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőségével. Utána pedig már esélye sem volt igazán arra, hogy elnyerje honfitársunk adogatását. Babos ugyanis kiválóan szervált, emellett a fogadásokkal sem volt problémája, végig uralta a finálét. A 24 perces első szett második játékában a harmadik esélyét kihasználta, elnyerte Bicskova adogatását. Az orosz játékos 3:0-nál szépített, de többre nem futotta tőle. Babos 4:1-nél újra brékelt, majd 15-re hozta saját adogatójátékát, ezzel a szettet is 6:1-re.

A második játszma már szorosabb volt, legalábbis kicsit tovább tartott. Bicskova ugyan az első gémben két bréklabdát hárított, de 1:1 után újra elveszítette adogatását. Babos 3:1-nél a harmadik lehetőséget kihasználva nyerte el újra ellenfele szerváját, majd 5:1-re elhúzott. Bicskova ekkor újabb gémet nyert, de ez már nem befolyásolta a döntő forgatókönyvét. Babos ugyanis rendkívül magabiztosan, semmire nyerte az utolsó játékot, így 6:1, 6:2-re meg is nyerte a 75 ezer dollár összdíjazású gifui tornát.

„Na végre egy tornagyőzelem egyéniben is! Ezen a héten sok jó teniszt mutattam, örülök az eredménynek! Remélem, ez csak a kezdet! Most irány a salakpálya! – nyilatkozta Babos Tímea, aki így tornagyőzelemmel ünnepelte meg a szombati névnapját.

Kangaroo Cup, döntő: Babos Tímea (2.)–Jekatyerina Bicskova (orosz) 6:1, 6:2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.