Berkiék összeálltak a szófiai Eb-re

Szófiában a juniorok számára az ifjúsági olimpiai részvétel is a tét a május 19-én kezdődő kontinenstornán.

FT
2014. 05. 05. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Hidvégi Vid és Tálas Bence a két Eb-válogató eredménye alapján került be automatikusan a keretbe, míg az olimpiai bajnok Berki Krisztiánt (képünkön), Vlacsil Attilát és Vecsernyés Dávidot a szakvezető jelölte. Az első számú tartalék Mihók Ádám, a második számú Szabó Nándor. Tálas Bence az eszéki világkupán megsérült, a vállát fájlalja, hétfőn kezdett el edzeni, így a hét közepén derül ki, hogy tudja-e vállalni a május 19-től Szófiában zajló Európa-bajnokságot.

Az utazó csapatot a héten még a Magyar Torna Szövetség elnökségének is jóvá kell hagynia, de ez már csak formalitás. Az Eb-csapat a május 17-i indulásig a Tornacsarnokban készül. Puskás Jenő utánpótlás-kapitány tájékoztatása szerint megvan a férfi junior válogatott is, hiszen a juniorok seregszemléjét a felnőttekével azonos időben és helyszínen rendezik. Kardos Botond, Vida Kornél, Boncsér Krisztián, Dudás Norbert és Fehér Márk alkotja az együttest. Kardos, Vida és Boncsér számára külön téttel bír az Eb, hiszen a csapatversenyen nyújtott egyéni összetett teljesítmény alapján lehet kvótát szerezni a nyári ifjúsági olimpiára: a legjobb tizenkét európai tornász kvalifikálja magát, de nemzetenként csak egy versenyző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.