Chelsea-gyilkos Diego Costa a Stamford Bridge-en

Diego Costa kiejtette a Chelsea-t a Bajnokok Ligája elődöntőjében, majd 32 millió fontért a Kékekhez igazol.

Ch. Gáll András
2014. 05. 13. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Skysports és a Guardian egybehangzó értesülései szerint Diego Costa Londonba szerződése küszöbön áll, a Chelsea még a brazíliai világbajnokság kezdete, június 12. előtt nyélbe akarja ütni a brazil születésű, de a vb-re a spanyol válogatottal készülő center leigazolását 32 millió fontért.

Így hát José Mourinho erőfeszítéseit siker koronázza, a Chelsea portugál menedzsere hosszú ideje próbált minőségi centert a Stamford Bridge-re csábítani, Diego Costa volt az első számú célpont. Nyilván nem ártott a Costa-hadművelet sikerének, hogy Mourinho és Diego Costa ügynöke ugyanaz a személy, Jorge Mendes, s az sem hátrány, hogy a center és a menedzser anyanyelve egyaránt a portugál.

Costa április végén a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében kulcsszerepet játszott az Atlético Madrid továbbjutásában a Chelsea ellen, a 0-0-s madridi meccs után a Stamford Bridge-en ő értékesítette a büntetőt, amellyel 2-1-es vezetést szerzett az Atlético a végül 3-1-re megnyert találkozón. Costa már akkor sokat ígérően integetett az őt megtapsoló Chelsea-szurkolóknak.

A Chelsea négy ponttal lemaradva a Manchester City és kettővel a Liverpool mögött a Premier League harmadik helyén végzett, sokan a csapat viszonylagos gólképtelenségének tulajdonították a bajnoki cím elmaradását Mourinho második londoni időszaka első évében. Tény, hogy a City 102, a ’Pool 101 gólt szerzett a Kékek 71 találatával szemben. A Chelsea három centere, Samuel Eto’o, Fernando Torres és Demba Ba együttvéve 19 gólra volt képes, míg Costa egymaga 27-et szerzett eddig a Primera División 2013–2014-es idényében.

A 25 éves Costa 2006-ban költözött át Európába, a Braga volt az első klubja, kölcsönben az Albacetében és a Celtában is játszott, egy évet a Valladolidnál is futballozott mérsékelt sikerrel, mielőtt az Atlético Madrid 2010-ben megvette volna. Itt is becsúszott egy kölcsönszerződés 2012-ben a Rayóhoz, de a 16 meccsen lőtt 10 gól meggyőzte a matracosok vezérkarát, konkrétan Diego Simeonét, hogy szükség van Costára. És a robusztus brazil a mostani idényben, Falcao távozása után robbantott is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.