Conte a bírókat okolja a Juventus kudarcáért

A Zebrák edzője szerint a Benfica húzta az időt, amit a játékvezetők nem toroltak meg.

2014. 05. 02. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus képtelen volt gólt rúgni a Benficának, a 0-0-lal a hazaiak, a 2-1-es sikerrel pedig a portugálok jutottak be a fináléba, amit éppen Torinóban rendeznek. A kudarc ezért fáj különösen az olaszoknak.

„A Benfica ölte a meccset, és a bírók hagyták ezt. Egy mérkőzésen a labda általában 60 percet van játékban, ezúttal ez a 40-et sem érte el. Örökké állt a játék, ment az időhúzás, különösen a második félidőben. Ez bizony erősen befolyásolt minket” – kesergett Conte a találkozó után, majd így folytatta:

„A Benfica nagyon tapasztalt csapat, rendszeresen ott van az európai kupákban, s ezen az estén nagyon jól hasznosította ezt a tudást. Megmutatták, hogy kell viselkedni egy ilyen helyzetben. Többet érdemeltünk ennél. Ott álltunk a küszöbén annak, hogy valóra váltsuk az álmainkat, de nem sikerült. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, hétfőn, remélem, bajnoki címmel vigasztalódunk” – jegyezte meg Conte.

Conte arról azonban megfeledkezett, hogy a bírók a 67. percben kiállították Enzo Perezt, s csak a 98. percben fújták le a találkozót, tehát megadták az esélyt a Juventusnak. Sőt az olaszok a hosszabbításban már kettős előnyben rohamozhattak, mert Ezequiel Garay megsérült, és Jorge Jesus addigra már kihasználta mindhárom cseréjét, így nem volt, aki beállhatott volna a helyére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.