Deák Bárdos, az elnyűhetetlen harcos

A vasárnapi kötöttfogású ob-n két friss Európa-bajnokunk, Bácsi Péter és Lőrincz Tamás is szőnyegre lép a Fáy utcában.

FT
2014. 05. 03. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes Deák Bárdos Mihály január 30-án belépett a negyedik ikszbe, azaz betöltötte a 39. évét. A korát meghazudtoló fizikai állapotban lévő klasszis egy pillanatig sem ingott meg, természetesnek tartja, hogy ezúttal is indul a bajnokságon, amelyen megszerezheti a jubileumi, tizenötödik aranyérmét.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) tájékoztatása szerint a válogatottak közül – az utolsó információk szerint – az olimpiai bronzérmes Módos Péter, valamint Rizmajer György marad távol, egyaránt egészségi ok miatt. Jó hír viszont, hogy a márciusi magyar nagydíjon súlyos sérülést szenvedett Módos könyökét nem kell operálni. Ez Rizmajer gerincsérvéről még nem mondható el bizonyosan.

A Vasas edzőcsarnokának három szőnyegén zajló verseny a papírforma szerint a válogatott klasszisainak sikerét ígéri. Így a kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (80 kg), a vb-bronzérmes Lőrincz Viktor (85 kg) és a világbajnok Kiss Balázs (98 kg) győzelme is erősen valószínűsíthető. A két súlycsoporttal feljebb induló, háromszoros Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (75 kg) érdekes mérkőzést vívhat az idei kontinensviadal felfedezettjével, a finnországi Vantaában ötödik helyen végzett, fiatal Szabó Lászlóval, noha az esély itt is egyértelmű. Deák Bárdos Mihály (130 kg) a junior világbajnok Lám Bálinttal szemben kényszerülhet éles küzdelemre.

A versenyt webközvetítésben végig nyomon lehet követni a rendező Vasas SC honlapján. A bajnokok az esemény fő támogatójától ötvenezer forintos vásárlási utalványt kapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.