Egy pontra a bajnoki címtől a Manchester City

Manuel Pellegrini csapata 4-0-ra kiütötte az Aston Villát a 29. fordulóból elmaradt mérkőzésen, s ismét az élre állt.

NM
2014. 05. 07. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zuhogó esőben kezdődött a találkozó, ami elvileg a védekező félnek kedvez. A Manchester City az első perctől fogva rohamozott, s érezni lehetett, ha berúgja az első gólt, akkor az Aston Villa megadja magát. Így is történt. Dzeko találatáig a 64. percig kellett várni, de utána már következhetett a gólfesztivál, végeredményben fölényes győzelmet aratott Manuel Pellegrini együttese.
Manchester City – Aston Villa 4-0, gól: Dzeko 64., 71., Jovetics 89., Y. Touré 93.

A megszerzett 3 ponttal a City visszavette az első helyet, a Liverpoollal szemben 2, a Chelsea-vel szemben 4 pont az előnye. Utóbbi tehát már nem foghatja be. Ha a City legalább egy pontot szerez az utolsó fordulóban, akkor bajnok, mert a Liverpool biztosan nem nyer 13 góllal.

Az élcsoport állása a Premier League-ben:
1. Manchester City  37     +63     83
2. Liverpool             37     +50     81
3. Chelsea              37     +43     79

Az utolsó forduló párosítása:
Cardiff–Chelsea
Manchester City–West Ham
Liverpool–Newcastle.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.