Egyelőre bujkálnak a Citroënek a Hungaroringen

Michelisz Norbert ötödik lett a túraautó-világbajnokság Magyar Nagydíjának pénteki szabadedzésén.

2014. 05. 02. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokság harmadik állomásán az első szabadedzésen az olasz Gabriele Tarquini volt a leggyorsabb, megelőzve a marokkói Mehdi Bennanit és a portugál Tiago Monteirot, a negyedik helyen Tom Chilton zárt, az ötödiken pedig Michelisz Norbert (nyitó képünkön). Tarquini és a korábbi Forma–1-es pilóta Monteiro a Honda gyári csapatának tagja, Bennani és Zengő Motorsport színeiben versenyző Michelisz „félgyári” hondás, Chilton pedig Chevrolet-vel megy. Érdekesség, hogy a vb első két állomásán taroló Citroënek hatvan kilogramm „plusszal” egyelőre „bujkáltak” a Hungaroringen: a vb-pontversenyben vezető argentin José María López a hatodik, a négyszeres vb-1. francia Yvan Muller a nyolcadik, míg honfitársa, a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb a kilencedik helyen zárt. Ennek persze még nincs jelentősége, és Michelisz is azonnal leszögezte, hogy a Citroëneknek nem ezek a valós helyezéseik.

A Zengő Motorsport versenyzője a saját teljesítményét a következőképpen értékelte: „Sok apróság volt, ami nem tetszett, olyan volt, mintha nem a saját autómat kaptam volna meg Így az, hogy az elejéhez képest csak négy tized a lemaradásom, mindenképpen pozitívum. Sajnos mind a három Honda előttem van, de ez még csak első szabadedzés volt, gyorsan fordulhat a kocka, és szerintem fordulni is fog.”

A Hungaroringen szombaton a második szabadedzés 9 órakor, a harmadik 12 órakor kezdődik – mind a kettő félórás –, az időmérőt 14.30-tól 15.30-ig rendezik. Vasárnap az első futamot 13.05-kor, a másodikat 14.15-kor indítják. A Hungaroring Sport Zrt. vasárnap ingyenes szurkolói járatot indít a Hungaroringre. A buszok az Árpád hídnál lévő Volán pályaudvarról, a 9-es megállóból indulnak 7 és 14 óra között a mogyoródi pálya főbejáratához, majd 14 és 19 óra között közlekednek onnan vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.