Erdei: kezd kiveszni az alázat a mai bokszból

Május 24-én a SYMA-csarnokban rendezik meg az első hazai harcművész és küzdősport expót. Madár is ott lesz.

FT
2014. 05. 17. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amatőrök között olimpiai bronzérmes és világbajnok volt, s profiként is megállta a helyét, hiszen több mint öt éven át volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, majd a WBC cirkálósúlyú világbajnoka lett. Hogy kiről van szó? Természetesen Erdei Zsoltról, aki a magyar sport napja alkalmából rendezett ünnepségen a karatés S. Kovács Ádámmal együtt a minap vehette át a Csik Ferenc-díjat, és aki szintén vendége lesz a MAX2014-nek, a Scitec Nutrition Harcművész és Küzdősport Expónak, amely Magyarország első ilyen nagyságrendű rendezvénye.

„Én sem hagyom ki a MAX2014-et, természetesen eljövök a Hegyem, vagyis a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalomban részt vevő gyerekeimmel és edzést tartunk az érdeklődőknek” – mondta el Madár, aki nagyon fontosnak tartja az ilyen jellegű eseményeket. Hogy miért?

„Mert igazán nagy a merítési lehetőség, az ember más küzdősportokból is tud felcsippenteni olyan taktikákat, praktikákat, amelyeket példának okáért az ökölvívásban is hasznosítani tud. A gyerekeim számára igyekszem rengeteg lehetőséget megmutatni, együtt dolgozom Szénási Zsolttal, aki a Kyushóból hoz át olyan érdekes fogásokat, amelyekkel mi is eredményesen tudunk dolgozni. Zsolt például a minap mutatta meg a srácaimnak, hogy a fejen kívül hol vannak még kiütési pontok, hogyan, milyen szögben kell eltalálni azt, hogy célt érjünk el vele. Gondolta volna, hogy a kezünkön is van kiütési pont?”

Értékeket közvetíteni

Erdei Zsolt bár sokat megélt az ökölvívásban, a mai napig alázattal, szeretettel, figyelemmel fordul sportága felé. A MAX2014-et ebből a szempontból is nagyon fontosnak tartja:

„Ezen az expón nagyon sok olyan keleti sportággal találkozhatnak a srácok, amelyekben nagyon fontos az önismeret és az alázat. Sajnos egyre inkább úgy látom, hogy utóbbi kezd kiveszni a mai bokszból, ezért is szeretném, ha megismerkednének olyan sportágakkal, amelyekben alapot jelentenek ezek az értékek. A gyerekek másolás útján tanulnak, így én minden edzésen odafigyelek arra, hogy alázattal, tisztelettel beszéljek a sportról, úgy álljak hozzá az edzésmunkának, és akkor ők is ezt fogják továbbvinni. Fontos, hogy a sport által olyan értékeket közvetítsünk, amelyek az életben is kapaszkodót jelentenek majd számukra.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.