Eszement spanyol forduló, Ronaldo sarka segített

A dobogósok egyike sem nyert a Primera División 36. körében. Még mindig az Atléticónak áll a zászló.

Ch. Gáll András
2014. 05. 04. 21:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden a feje tetejére állt a spanyol bajnokság 36. fordulójában. Miután a Barcelona szombaton ikszelt a Getaféval, egyértelműnek tűnt, hogy a katalánok kipottyantak az aranyéremért folyó versenyfutásból. Csakhogy a Levante vasárnap délután 2-0-ra legyőzte az Atléticót! Luis Filipe már a 7. percben öngólt „mellelt” szegény Courtois-nak, majd a 69. percben Barral góllal fejezett be egy kontrát. paprikás hangulatú volt a meccs, avégén dulakodás tört ki, Diop hergelte az Atletí szurkolóit, akik cserébe lemajmozták a szenegáli játékost. Ennek is lesz még folytatása.

Ebben a pillanatban úgy tűnt, hogy a bajnoki cím belehullik a Real ölébe, csak le kell győzni a Bernabéuban a Valenciát. (Egy elmaradt meccse van Ronaldóéknak.)

Csakhogy a Valencia mindig kitesz magáért a Madrid ellen. Így történt most is, kétszer vezetett a vendég, és Ronaldónak csak a 92. percben sikerült egy gyönyörű sarkazásos góllal kicsikarnia legalább egy pontot – ami még nagyon jól jöhet a végelszámolásnál.

Primera División, 36. forduló

Almería–Betis 3-2
G.: Óscar Diaz (52.), Aleix Vidal (67.), Azezz (94.), ill. Braian Rodríguez (59), Salva (60.)

Levante–Atlético Madrid 2-0
G.: Filipe Luis (7., öngól), Barral (69.)

Sevilla–Villarreal 0-0

Real Madrid–Valencia 2-2
G.:  Sergio Ramos (59.), Ronaldo (92.), ill. Mathieu (43.), Dani Parejo (64.)

Az élcsoport: 1. Atlético 88 pont, 2. Barcelona 85, 3. Real Madrid 83 (35 meccsből)

Két forduló van hátra, illetve a Real Madridnak három. A Real szerdán Valladolidba látogat, az Atlético vasárnap a Málagát fogadja, majd az utolsó fordulóban a Nou Campban összecsap a Barcelonával. A Real Madrid vasárnap Vigóba látogat, majd a végén az Espanyolt fogadja, míg a Barca a 37. fordulóban az Elchéhez utazik. Az Atlético bajnok, ha mindkét meccsét megnyeri. Ha a Real háromszor győz, és a végén a Barca megveri az Atléticót, akkor a Real Madrid a bajnok. Ha pedig a Real legalább egyszer nem nyer, a Barca pedig mindkét meccsét behúzza, akkor övé az arany.

A góllövőlistát a 31 gólos Ronaldo vezeti a 28 gólos Messi és a 27 gólos Diego Costa előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.