Federer nagycsaládos lett: itt vannak a fiúk is!

Immár két ikerpár, négy gyermek boldog édesapja a férfitenisz svájci csillaga, aki lemondta a madridi tornát.

Deák
2014. 05. 07. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhét Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó Roger Federer már többször bizonyította, mennyire szereti a családját, s most is természetesnek tartotta, hogy várandós felesége, Mirka (a szlovákiai Bajmócon született, korábban szintén teniszező Miroslava Vavrinec) mellett a helye. Bejelentette, hogy ha kell, akár az általa csak egyszer, 2009-ben megnyert Roland Garrost is kihagyja. Végül hamarabb jött a gyermekáldás, így a május 25-én kezdődő GS-viadal helyett az e heti madridi mester-, avagy 1000-es ATP-versenyt mondta le. Pontosabban előfordulhat, hogy nem indul a római tornán, s végül Párizs salakján sem, utóbbi esetben 2000 után hiányozna megint valamelyik Grand Slam-megméretésről.

Itt még nem tartunk, csak a madridi lemondásnál, amit jól tett a svájci klasszis, hiszen ikerlányai, a júliusban ötödik születésnapjukat ünneplő Myla Rose-t és Charlene Rivát követve, a visszalépése bejelentése után nem sokkal kedden este megjöttek az ikerfiúk, Leo és Lenny is. A hírt különböző internetes csatornákon kürtölte világgá a sztár: „Hihetetlen boldogsággal tölt el bennünket, hogy közölhetjük: megszületett Leo és Lenny. Újra ikrek. Csoda.\" – írta a pár. Sorra érkeztek a gratulációk, az egykori német legenda, Boris Becker meg is jegyezte, hogy nemsokára a Federer gyerekek kisajátíthatják a vegyes páros finálékat Nyilván addig még sok minden történhet, s például az anyukának, Mirkának is sérülés miatt kellett befejeznie mindössze négyéves, 1998-tól 2002-ig tartó profi pályafutását, de most nem ez a lényeg, hanem a gyermekek egészsége. Federer nagycsaládos lett!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.