Feljutottak a magyarok a II. csoportba

Madarász Gergely után Fucsovics Márton is megnyerte egyesét Grúzia ellen a Davis Kupában. Visszakerültünk a helyünkre.

BL
2014. 05. 10. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A centerpálya második mérkőzésén az első számú magyar teniszező, a világranglistán 237. Fucsovics – aki eddig összesen két gémet vesztett a Gellért szabadidőközpontban – szállt szembe a rangsorban 1356. Alekszandr Metrevelivel.

A 22 éves nyíregyházi játékos ezúttal is hozta magát, és remekül mozgatta ellenfelét, aki a második szettre már teljesen felőrlődött a hiábavaló küzdelemben. „Köszönöm mindenkinek, hogy feljuthattunk, igazi csapatmunka volt” – mondta az 57 perces meccs után Fucsovics.

A grúzok a találkozót követően jelezték, hogy a tét nélküli párosra már nem kívánnak kiállni, így Hornok Miklós együttese 2–0-s összesítéssel nyerte az osztályozót, és jövőre ismét a II-es csoportban szerepelhet.

„Ezen a szinten is mindenki tud teniszezni, a grúzok kettes számú játékosa például nagyon jól játszott az első szettben, és egy ilyen fiatal srác, mint Madarász Gergő könnyen belecsúszhatott volna valami apátiába” – kezdte összegzését az MTI-nek Hornok Miklós. „Ő azonban nagyon ügyesen megoldotta a feladatot, Fucsovics Marci pedig ismét megmutatta, hogy mennyivel jobb ennél a mezőnynél. Elvégeztük a kötelességünket, és szeretném kiemelni, hogy ez a szinte kamaszkorú csapat átérezte a feladat jelentőségét, ami nagyon nagy dolog, főleg ebben az országban. Örülök, hogy visszakerültünk a helyünkre.”

A kapitány kifejtette, egy olyan szakmai team alakult ki az idén csatlakozott Kuharszky Zoltánnal együtt, amely megpróbálja tovább menedzselni ezt a félúton lévő és négy éve épülő együttest. „Beszéltem Szűcs Lajos szövetségi elnökkel, aki elmondta, próbálják megszerezni azt a pénzt, amely ebben az átmeneti időszakban nagyon kell. Három-négy év is szükséges ahhoz, hogy ifikorból egy játékos átkerüljön a felnőtt korba, és megpróbálunk egy közös programot kialakítani, amelyben akár amerikai kiutazások is benne lehetnek” – mondta a Kaliforniában élő szakember, hozzátéve: kiváló a hangulat a válogatottban, és egymásért küzdenek a játékosok.

Végeredmény, osztályozó:
Magyarország–Grúzia 2-0
Fucsovics Márton–Alekszandr Metreveli 6:1, 6:1
Madarász Gergely–George Civadze 7:5, 6:0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.