Forlán, Suárez, Cavani bombacsatársorral a vb-re

Uruguay bombacsapattal vág neki a brazíliai vb-nek, Óscar Washington Tabárez keretében mindenki ott van.

Ch. Gáll András
2014. 05. 13. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óscar Washington Tabárez kijelölte az uruguayi labdarúgó-válogatott 25-ös keretét a brazíliai világbajnokságra. Ha van ország, amelynek futballjában megállt az idő – és ez ebben az esetben nem feltétlenül pejoratív minősítés –, akkor az Uruguay: ugyanazt a kezdő tizenegyet ki tudná állítani június 14-én Fortalezában, a D csoport nyitómeccsén Costa Rica ellen, amely négy éve Dél-Afrikában az alapcsapata volt. Tehát a Muslera – Maxi Pereira, Godín, Lugano, Cáceres – Diego Pérez, Arévalo Ríos, Álvaro Pereira – Cavani, Suárez, Forlan tizenegyet. Erre egyetlen más válogatott sem lenne képes.

Vannak persze újoncok is a keretben: Gartón Ramírez, a Southampton középpályása, José María Giménez és Cristian Rodríguez, az Atlético Madrid duója. Első világbajnokságára készül az argentin Lanus védője, Alejandro Silva, továbbá két csatár, Abel Hernández (Palermo) és Christian Stuani (Espanyol).

Uruguay négy éve meglepetésre elődöntős volt, végül a negyedik helyen végzett, ő a Copa América védője 2011-ből, s a világranglistán is igen előkelő helyen áll, a hatodikon. Costa Rica mellett Anglia és Olaszország a csoportbeli ellenfele.

Érdekes párharc alakult ki a két világklasszis csatár, a 35 éves Diego Forlán és a 27 éves Luis Suárez között. Előbbi három éve megdöntötte a legendás Scarone 31 gólos uruguayi válogatottsági gólrekordját, de aztán Suárez időközben őt is felülmúlta. Jelenleg a Liverpool támadója, a 2013–2014-es idény legjobb Premier League-labdarúgója 38 gólnál tart, a ma már Japánban futballozó (levezető?) Forlán 36-nál.

Tabárez kerete:

kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Martín Silva (Vasco Da Gama) y Rodrigo Muñoz (Libertad).

védők: Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godín (Atlético Madrid), José María Giménez (Atlético Madrid), Martín Cáceres (Juventus), Maximiliano Pereira (Benfica), Jorge Fucile (Porto), Sebastián Coates (Nacional).

középpályások: Egidio Arévalo Ríos (Morelia), Walter Gargano (Parma), Diego Pérez (Bologna), Sebastián Eguren (Palmeiras), Alvaro González (Lazio), Alejandro Silva (Lanús), Alvaro Pereira (San Pablo), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid), Gastón Ramírez (Southampton), Nicolás Lodeiro (Botafogo).

csatárok: Edinson Cavani (PSG), Luis Suárez (Liverpool), Diego Forlán (Cerezo Osaka), Abel Hernández (Palermo), Cristian Stuani (Espanyol).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.