Győri előny a Fradival szemben

A címvédő Győr hétgólos győzelmet aratott az FTC otthonában a női kézilabda NB I döntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

BL
2014. 05. 11. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első gólt a hazaiak szerezték, a Győr azonban rögtön fordított, s a folytatásban is irányította a játékot. Ennek következtében a 12. percben 7-3-ra, a 19.-ben pedig már 11-5-re vezetett a Bajnokok Ligájában egy hete címét megvédő vidéki együttes, a fővárosiak csak asszisztáltak. A félidőben nyolc gól volt a két csapat közötti különbség.

A szünet után, a 33. percben tíz találatra nőtt a vendégek előnye (10-20), az FTC csak a 49. percben, 19-28-as állásnál került ismét tíz gólon belülre. Ettől egy kis lendületet kaptak a házigazdák, s miközben a győrieknél leginkább már csak a cserejátékosok léptek pályára, 29-22-re felzárkóztak. A hajrá azonban nem hozott izgalmakat, s a címvédő – a nyolcgólos Görbicz Anita és a hat találatig jutó brazil Eduarda Amorim vezetésével – magabiztosan hozta az első meccset.

Afinálé második meccsét csütörtökön rendezik Győrben.

Eredmény:
női NB I, döntő, 1. mérkőzés:
F

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.