Hazai sikereket hoztak az ötödik mérkőzések

A Toronto Raptors, a San Antonio Spurs és a Houston Rockets is a maga javára billentette a mérleget.

LM
2014. 05. 01. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak kiváló csapatteljesítményüknek köszönhetik a győzelmet, ugyanis öten is tíz pont fölé jutottak. A Dallasnál ugyanakkor a harmadik meccs hőse, Vince Carter játszott ismét kiemelkedően, ő 28 pontot ért el és kilenc hárompontos kísérletéből hét célba talált, de ezúttal ez kevésnek bizonyult.

A 36 pontos Kyle Lowry vezette Toronto Raptors is egyetlen diadalra került a továbbjutástól azzal, hogy felülmúlta a vendég Brooklyn Nets gárdáját. A találkozó simának indult, a harmadik negyedben már 26 ponttal vezettek a hazaiak, de a tetemes előnyből mindössze kettőt sikerült megőrizniük a végső dudaszóig. A kanadai együttes – 2001 után – története során másodszor kerülhet a rájátszás második körébe.

A harmadik szerdai találkozón a Houston Rockets hazai pályán vívta ki a hatodik mérkőzést a Portland Trail Blazers ellen aratott tízpontos diadalával.

NBA, rájátszás, főcsoport-negyeddöntők, 5. mérkőzések:

Kelet:
Toronto Raptors–Brooklyn Nets 115-113
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

Nyugat:
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 109-103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Spurs javára.

Houston Rockets–Portland TrailBlazers 108-98
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a TrailBlazers javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.