Honvéd-zakó otthon, MTK-csapás Újpesten

A Videoton nyert a Honvéd pályáján, az Újpestet idegenben alázta az MTK, a Kaposvár egy lépésre a másodosztálytól. A Fradi győzött Mezőkövesden.

LM
2014. 05. 03. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kispesten a hazai csapat – amely sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el – először játszott az eddigi pályaedző, Simon Miklós irányításával, aki a hétfőn lemondott Marco Rossi helyét vette át. A Videoton egymás után harmadszor győzött idegenben, s őrzi harmadik helyét a tabellán.

Lendületesen kezdett a Videoton, gyorsan helyzetbe került, majd a folytatásban is veszélyesebben futballozott. Többször közel járt a gólszerzéshez, ami végül nem sokkal a szünet előtt jött össze. A Honvéd a 45. percig nem tudott veszélyes támadást vezetni, akkor viszont egy jó fejessel egyenlíthetett volna, a labda azonban a kapufán csattant.

A második félidőre sem változott a játék képe, a Honvéd nem volt képes feltörni a Videoton védelmét, az időnként meg-meglóduló vendégcsapat pedig jórészt az eredmény tartására törekedett.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd – Videoton 0-1 (0-1)

Bozsik-stadion, 1000 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Stopira (43.)
sárga lap: Baráth (54.), Hidi (75.), Lovric (87.), illetve Sándor (30.), Oliveira (55.), Nildo (79.), Calatayud (89.), Lupeta (92.)

Budapest Honvéd:
Kemenes –– Lovric, Baráth, Ignjatovic, Alcibiade  Vécsei, Hidi, Kapacina (Csábi, 61.) – Prosser (Ayub, 56.), Bobál G. (Mensah, 85.), Job

Videoton:
Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – Caneira – Oliveira (Nildo, 58.), Vítor Gomes, Sándor (Haraszti, 69.), Alvarez (Lupeta, 89.) – Nikolics

Újpest MTK

A Hungária körútiak szempontjából jól kezdődött a mérkőzés, igaz, a kék-fehérek vezető góljához a hazaiak védőjének, Nagy Jánosnak a szerencsétlen mozdulatára volt szükség. Garami József együttese ezt követően visszahúzódott és veszélyes kontrákkal operált, míg az Újpest nem tudott komolyabb lehetőséget kidolgozni.

A lila-fehérek a fordulást követően is többet birtokolták a labdát, mégis az MTK növelte előnyét: Vass Ádám egy jól eltalált lövéssel módosította az eredményt. A Szusza Ferenc Stadion közönsége ezután folyamatosan szidta saját csapatát. A találkozó a 77. percben végleg eldőlt, ekkor a ziccerben kilépő Torghellét Heris elkaszálta, amiért az újpesti védőt kiállította a játékvezető és büntetőt ítélt a vendégeknek, ezt pedig Kanta József magabiztosan értékesítette.

A végeredményt a végig agilisan futballozó Torghelle Sándor állította be a 88. percben.

Garami József együttese ezzel a sikerével megelőzte a lila-fehéreket a tabellán, és óriási lépést tett a bennmaradás felé. Az MTK hat év után győzött újra a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest sorozatban hatodik bajnokiján maradt nyeretlen.

A két csapat kedden a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján újra találkozik egymással. Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született a Hidegkuti Stadionban.

Újpest FC MTK Budapest 0-4 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1601 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Nagy J. (6., öngól), Vass Á. (55.), Kanta J. (77., 11-esből), Torghelle (88.)
kiállítva: Heris (76.)
sárga lap: Heris (22.), illetve Kanta J. (27.)

Kaposvári Rákóczi PMFC-Matias

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Pécs, veszélyesebb is volt, de a helyzeteit rendre elpuskázta, vagy Antal kapus védett bravúrral. A játékrész hajrájában a hazaiak előtt is kínálkoztak lehetőségek, gól azonban azon az oldalon sem született.

A szünet után ismét Antal remek védésének tapsolhatott a közönség, röviddel később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, Kővári révén vezetést szereztek a vendégek. Bank kiállítása és az értékesített pécsi büntető aztán végleg megpecsételte a kaposváriak sorsát, a Pécs megérdemelten nyert.

Kaposvári Rákóczi PMFC-Matias 0-2 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző, v: Iványi
gólszerzők: Kővári (61.), Mohl (77., 11-esből)
kiállítva: Bank (75.)
sárga lap: Coroian (21.), Balázs B. (29.), Bőle (70.), Böjte (85.), Mulemo (89.), Lebbihi (92.), illetve Balogh B. (30.), Mohl (56.)

Mezőkövesd – Ferencváros

Az első félidőben szinte végig a Ferencváros akarata érvényesült, a végig veszélyesebben futballozó zöld-fehérek megérdemelten szereztek vezetést. A fordulást követően – már szakadó esőben – nagyobb tempót próbáltak diktálni a hazaiak, de ez a helyzetekben nem mutatkozott meg. A hajrára Menougong, illetve Pavlovic kakaskodása miatt mindkét csapat megfogyatkozott, de az eredmény nem változott.

A zöld-fehérek sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg, pontszámban pedig beérték a harmadik helyen álló Videotont. A Mezőkövesd sorozatban harmadik bajnokiján kapott ki 1-0-ra, hátránya pedig öt pont a még bennmaradást jelentő 14. helyen álló Pakssal szemben.

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencváros 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 5000 néző, v.: Szabó
gólszerző: Busai (29.)
kiállítva: Menougong (84.), illetve Pavlovic (84.)
sárga lap: Dobos (29.), Hegedűs D. (31.), Velicky (32.), Fótyik (37.), Hegedűs Cs. (67.), Takács (77.), illetve Pavlovic (25., 84.), Mateos (50.)

Puskás Akadémia – Győr

A címvédő Győri ETO FC 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján. Horváth Ferenc együttese ezzel a sikerrel pontszámban utolérte a listavezető Debrecent.

Az első félidőben a Győr volt a kezdeményezőbb, a szakadó esőben azonban csak rögzített szituációk után láthatott helyzeteket a Pancho Aréna közönsége. Hazai oldalon egy szöglet után Tóth I Balázs került helyzetbe, a vendégek pedig Dinjar révén egy szabadrúgásból a kapufát találták el.

A fordulást követően vezetést szerzett a vendég gárda, Kalmár gyönyörűen tekert a kapuba, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. A hazaiak támadójátéka Lencse pályára lépésével feljavult, ennek ellenére a győriek irányították a találkozót és nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

Puskás Akadémia-Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, 3300 néző, v.: Németh Á.
gólszerző: Kalmár (59.)
sárga lap: Tóth II B. (3.), Denkovic (29.), Szekeres (83.), illetve Pátkai (47.), Lipták (60.), Kalmár (68.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.