Két góllal verte a címvédő Eger a Szegedet

A végeredmény 8-10 lett a vendégek javára a férfivízilabda-bajnokság döntőjében, a három győzelemig tartó párharcban így az Eger vezet 1-0-ra.

VZ
2014. 05. 09. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapszakaszgyőztes szolnoki csapat élni akart pályaelőnyével s „nekiesett” az ob I legutóbbi idényében aranyérmes vendégcsapatnak. Ezzel együtt az egriek szereztek vezetést a világbajnok Bátori Bence lövése nyomán (0-1). Az egyenlítés sem váratott sokáig magára, majd a gólkirályjelölt szerb Stefan Mitrovic újabb találata nyomán már a hazaiaknál volt az előny. Ám még az első szünet előtt betalált az Eger is (2-2).

A második nyolc percben sem nőtt egy gólnál nagyobbra a különbség, mindkét – egy másik szerb légiós, Milan Aleksic révén megszületett – hazai találatra érkezett egri válasz. Előbb Bátori (3-3), majd a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter egyenlített távoli bombával (4-4).

A második félidő felvezetéseként itt is, ott is esett gól (5-5), majd hosszú idő után megint a vendégek vezettek: a hevesiek világbajnokai közül Gór-Nagy Miklós volt jókor jó helyen (5-6). Megtorpant a Szolnok, hibát hibára halmozott, de az Eger sem tudott élni a lehetőségeivel. Négy másodperccel az utolsó szünet előtt megtört a jég: a triplázó Mitrovic kapáslövése célba ért (6-6).

A befejező negyedben Kovács Gábor előbb egy vitatható – mintha teljes terjedelmével nem jutott volna túl a labda a gólvonalon –, majd egy vitathatatlan gólt szerzett, 8-6-ra elhúzott az Eger. Aleksic büntetőből szépített, de kisvártatva Biros a jobb felső sarokba pattintott (7-9). A jobban összpontosító Eger innen már nem engedte ki kezéből a meccset, sőt csattanó gyanánt még a vb-aranyérmes center, Hárai Balázs csavart a szolnoki kapuba, Aleksic szépítő gólja már mit sem ért (8-10).

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC – ZF-Eger 8-10 (2-2, 2-2, 2-2, 2-4)
góldobók: Aleksic 4, Mitrovic 3, Pásztor 1, illetve Bátori, Kovács G., Biros 2-2, Zalánki, Bedő, Gór-Nagy, Hárai 1-1

A döntő második összecsapását hétfő este rendezik Egerben, 19.30-tól. A másik péntek esti meccsen a Vasas legyőzte a Debrecent, ezzel összesítésben 2-1-re diadalmaskodott a párharcban, megszerezve az ötödik helyet, míg a Debrecen hatodikként zárta a bajnoki szezont.

Eredmény, az 5. helyért, 3. mérkőzés:
Lactiv-VasasPlaket – Debreceni VSE 11-8 (3-3, 4-2, 2-1, 2-2)
Összesítésben: 2-1 a Vasas javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.