Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód. De legtöbbeknek még mindig szenvedély, hobbi, játék.

Éliás András
2014. 05. 10. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécs–Mezőkövesd (labdarúgás, NB I.)

Pár fordulóval ezelőtt még úgy tűnt, hogy a mezőny hátsó felében lévő csapatok közül Véber György együttese lesz az egyik, amelyik sikeresen jön ki a végjátékból. Azóta azonban vakvágányra került a csapat, az eredmények egyre silányabbak, a játékosok egyre kedvetlenebbek, és Vébert is kirúgták. Ehhez jött hozzá a Paks váratlan és hihetetlen feltámadása, ezzel a Kaposvár mellett a Mezőkövesd vált a kiesés fő esélyesévé. Bezzeg a Pécs. A baranyai egyesület a krónikus pénznélküliség, és sokszor reménytelenség mellett is remek tavaszt futott, hiszen a bravúrpontok halmozása mellett a mutatott játék is igen szemrevaló volt a legtöbb esetben. Márton Gábor csapata ezzel kiesőjelölt helyett egy üde színfolt volt ebben a bajnokságban, és ez a lényegében „tét nélküli”, felszabadult játék sikerre vezethet az egyre görcsösebb Mezőkövesd ellen is.
136. PécsMezőkövesd, H (2.00)

Aarau–Grasshoppers (labdarúgás, svájci bajnokság)

A bajnoki hajrába érkezve nagyon élesedik a helyzet Svájcban. 3 forduló van hátra a szezonból és a két éllovas között csupán négy pont van a tabellán. A hét közi fordulóban mind a Basel mind a Grasshoppers győzelmet aratott, ezzel a szurkolók igen nagy izgalommal várhatják a hétvégét. A Basel sorsolása a rosszabb talán, hiszen az élet-halál harcot vívó, az Európa-ligáért küzdő Young Boys csapatához látogat, ami hatalmas küzdelemnek ígérkezik. Ezt kell kihasználnia a Grasshoppers csapatának, amely igazán ideális ellenfélnél vendégeskedik a hétvégén. Az Aarau nem számít topcsapatnak, sőt elég gyenge szezont, fut, de a kiesés veszélye már nem fenyegeti, így motivációjuk igen kevés lehet az egyik bajnokaspiráns elleni mérkőzésen. A szöcskéknek csak elegendő, ha megismétlik az ebben a felállásban lejátszott őszi mérkőzést. Akkor elhozták a három pontot.
159. Aarau-Grasshoppers, V (1.95)

Lille–PSG (labdarúgás, Ligue 1)

Túlzás lenne azt állítani, hogy a PSG hatalmas formában zárja az idényt, hiszen utolsó négy meccséből csupán egy meccset nyert meg. A bajnokságot ugyan behúzták, de ennél szebben is ünnepelhettek volna, hiszen a Monaco döntetlenjének köszönhetően a Rennes ellen hazai pályán elvesztett bajnoki jelentette a bajnokin dőlt el a bajnoki cím sorsa. Most hétvégén tényleg nehéz mérkőzés vár rájuk, hiszen a Lille otthonában van jelenésük, ahova közel sem győzni jártak idén a csapatok. Ráadásul a párizsiakkal ellentétben a Lille számára még jelentős téttel bír a mérkőzés, hiszen még nem biztosították be a harmadik helyet és az ezzel járó BL-indulást. Mindennel együtt, mi egy döntetlenre számítunk. Ne feledjük, ősszel pontosztozkodás történt a felek között.
173. Lille–Paris SG, D (3.10)

Atalanta–Milan (labdarúgás, Serie A)

Ha szezon közben valaki azt mondja, hogy a Milan odaérhet az ötödik helyre, akkor bizony sokan megmosolyogták volna az illetőt, de az idény végére úgy néz ki, mégis odaérhetnek a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekre. A csapat szépen összeállt Seedorf keze alatt, tényleg egységes csapatként játszanak, a gólok szépen megoszlanak a játékosok között, ami biztosítja a kiegyensúlyozott játékot és eredményességet. Az Atalanta ebben az idényben sem számított veszélytelen ellenfélnek, a bergamói csapat otthon ráadásul hagyományosan veszélyes csapat, de az idény végére valami elromlott náluk, talán kicsit beleszürkültek a középszerűségbe, amit a szerzett gólok számának drasztikus visszaesése is igazol. Ha van jó pillanat a szezonban az Atalantához utazni, akkor most van az. Szerintünk dörzsölhetik tenyerüket a milánói szurkolók.
198. Atalanta–Milan, V (1.60)

Roma–Juventus (labdarúgás, Serie A)

Két forduló van még hátra az olasz bajnokságból, de a bajnoki címet illető kérdések már a múlt héten eldőltek, amikor is a Roma hatalmas vereséget szenvedett a Catania vendégeként, ezzel pedig a Juventus előnye behozhatatlanná vált. A Roma hosszú hajrája, kilencmeccses győzelmi sorozata ezzel pont a legutolsó lépcsőfok előtt, a Juventus elleni rangadó ellen szakadt meg, ami nagy törést okozhat a farkasok lelkében. A Juventus játékosai sem lehetnek elégedettek magukkal (a bajnoki cím ellenére sem), hiszen nagy esélyesként búcsúztak az Európa Liga elődöntőjében, így lemaradtak a hazai pályán, Torinóban megrendezendő fináléról. A zebráknak egy motivációjuk maradt a szezonra, hogy elérjék a százpontos álomhatárt, ezzel pedig a vezetőség által ígért prémiumot. Ez a csökkenő lelkesedés mellett is könnyen elérhető, hiszen ha a Cagliari ellen az utolsó fordulóban győznek, akkor most Rómában elegendő 1 pont is. Ezt az egyet meg is szerzik.
205. Roma–Juventus, D (3.15)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.