Kidőlhet a Veszprém egyik legveszélyesebb riválisa

Szalagszakadást szenvedett Filip Jicha, a Veszprém BL-elődöntős ellenfele, a Kiel gólzsákja.

Ch. Gáll András
2014. 05. 06. 3:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filip Jicha, a német rekordbajnok Kiel csapatkapitánya régi és rettegett ellenfelünk. Idézhetjük a két fél tavalyi BL-negyeddöntő visszavágóját, amelyen a cseh klasszis 7 góljával oroszlánrészt vállalt együttese 29–28-as győzelméből és továbbjutásából, de a számunkra leglidércesebb emlék a válogatotthoz kötődik. A 2010-es ausztriai Európa-bajnokság magyar–cseh összecsapásának az volt a tétje, ki esik ki a bécsújhelyi csoportból, és Jicha pici túlzással egyedül eldöntötte a kérdést. Tizennégy gólt vágott a kapunkba, nemhogy az ő vezérletével, de inkább az ő „one man show”-ja révén fordított, nyert 33–26-ra és maradt állva Csehország együttese.

Jicha viszont összecsuklott a hétvégi Kiel–Lemgo Bundesliga-bajnoki 44. percében, csapata 35–16-os vezetésénél, egy szerencsétlen mozdulat következtében. A végül 46–24-re megnyert összecsapáson a bal átlövő bal bokájában részleges szalagszakadást szenvedett, ezzel nem kis riadalmat keltve hívei körében. A részletes vizsgálatok után azonban dr. Detlev Brandecker valamelyest megnyugtató hírekkel szolgált – mármint kieli szempontból –, úgy fogalmazott: „Filipnek szerencséje volt a balszerencséjében, sokkal rosszabbul is járhatott volna. Azonnal a mérkőzés után intenzív kezelésnek vetettük alá, de annak a lehetőségét kizárhatjuk, hogy vasárnap a Flensburg elleni rangadón pályára lépjen.”

A szakember kijelentette, egyelőre további jóslásokba nem bocsátkozik, de mi innen, Magyarországról máris jó szívvel tanácsolnánk a remek játékosnak: ne kockáztasson, pihenjen, hiszen Csehország június első és második hétvégéjén az olimpiai kvalifikáció szempontjából létfontosságú világbajnoki selejtezőt vív Szerbiával. A cseh nemzeti együttes pedig Jicha nélkül félkarú óriások gyülekezete; mi már csak tudjuk, meg sajnos az ellenkezőjét is.

A Veszprém május 31-én lép pályára a Kiel ellen a kölni Final Four elődöntőjében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.