Kiesett a Kaposvár, nyert új stadionjában a Debrecen

A Videoton 2-0-ra győzte le a sereghajtót, a DVSC pedig 3-1-es győzelmet aratott az Újpest felett.

MD
2014. 05. 10. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő rendkívül alacsony színvonalú játékot hozott Székesfehérváron, a kapuk alig forogtak veszélyben. A fordulás után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, és a csereként beálló Zé Luis, valamint Nikolics góljával megszerezték a győzelmet. A Kaposvár tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, mivel Mbembát utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállította a játékvezető.

Videoton FC – Kaposvári Rákóczi 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2466 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Zé Luis (51.), Nikolics (74.)
piros lap: Mbemba (84.)
sárga lap: Caneira (77.), Juhász (89.), illetve Kink (42.), Badis (59.), Okuka (67.), Mulemo (82.), Diallo (89.)
Videoton FC:
Calatayud – Brachi (Gyurcsó, 80.), Juhász R., Vinicius, Stopira – Caneira, Vitor Gomes – Álvarez (Kovács I., 85.), Nildo (Zé Luis, a szünetben), Oliveira – Nikolics
Kaposvári Rákóczi: Rusák – Okuka, Mbemba, Badis, Mulemo – Florean (Bőle, 58.), Addo, Diallo, Firtulescu (Luca, 86.) – Kink (Murai, 55.), Balázs B.

A május elsején átadott új Nagyerdei Stadiont győzelemmel avatta fel a listavezető Debrecen, ugyanis 3-1-re legyőzte az Újpestet. Noha többet volt a labda a hazai csapatnál, mégis a vendégek ellentámadásai voltak veszélyesebbek. Ennek ellenére szerencsés körülmények között a hajdúságiak kerültek előnybe, de a lila-fehérek a szünetig – nem érdemtelenül – egyenlítettek.

A második játékrész újabb szerencsés debreceni góllal indult, ugyanis egy bal oldali beadás után a vendégkapus Antónra ütötte a labdát, és az róla a hálóba pattant. A Debrecen ezt követően biztosan őrizte minimális előnyét a lefújásig, sőt a hajrában Vadnai Dániel bombagóljával a kegyelemdöfést is megadta ellenfelének. A találkozón telt ház volt, azaz húszezer néző váltott jegyet.

DVSC-TEVA – Újpest FC 3-1 (1-1)
Debrecen, 20 000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Kulcsár T. (27.), Antón (46., öngól), Vadnai (85.), illetve Vasiljevic (37.)
sárga lap: Mészáros N. (24.), illetve Ngawa (36.)
DVSC-TEVA: Novakovic – Brkovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Bódi (Se. Bouadla, 74.), Mihelic (Vadnai, 54.), Zsidai, Szakály P. – Kulcsár T. (Seydi, 87.), Sidibe
Újpest FC: Dmitrovic – Litauszki, Antón, Juanan, Ngawa – Suljic, Vasiljevic, Proesmans (Stanisavljevic, 70.), Balogh B. – Tshibuabua (Simon K., 60.), Kabát

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.