Klein Dávid szombaton újabb körre indul

A jelenleg az alaptáborban pihenő hegymászó oxigénpalack nélkül tervezi meghódítani a Mount Everestet.

LM
2014. 05. 02. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Dávid elmondta: az előző akklimatizációs kör, amelynek során kedden feljutott a 7800 méter magasan fekvő kettes táborba, nagyon fárasztó volt, sokat kivett belőle, de a visszatérés utáni első éjszakán végre sikerült egy jót aludnia.

Mint az interjúban elmondta: „fantasztikus érzés volt” feljutni a kettes táborba, „gyönyörű volt az idő”, sikerült jó ritmusban haladni, és az élményt az is fokozta, hogy mivel még nem köszöntött be a főszezon, gyakorlatilag egyedül voltak a hegyen.

Nem hagyott magának egy harmadik napot is a pihenésre, mert a meteorológiai jelentések erősebb szelet jósolnak 7-re, de legkésőbb 8-ra, ezért úgy tervezi, hogy szombaton elindul, 6-án, kedden már a kettes táborban ébred, majd felmegy a 8000 méternél fekvő hármas táborba, szerdán pedig már lefelé indul – ismertette a következő napok programját.

„Ilyen jó ritmusban még egyetlen expedíción sem haladtam” – nyilatkozta az eddigi útról. Bizakodóan tette hozzá, hogy reméli, nem kerül sor két csúcstámadási kísérletre. „De valójában csakis attól függ, hogy van-e elég időm és energiám rá.”

A hegymászó elárulta, hogy a pihenés alatt a sok elengedhetetlen tennivaló mellett Hermann Hesse Sziddhárta című regényének hangoskönyvét hallgatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.