Klicsko hátrahagyott öve kiütés után talált gazdát

Bermane Stiverne lett a WBC profi bokszszervezet új nehézsúlyú világbajnoka, miután felülmúlta Chris Arreolát.

Deák
2014. 05. 11. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beharangozókban tartottunk tőle, hogy nem lesz látványos csata, de szerencsére tévedtünk. Közönségszórakoztató mérkőzésen gyűjtötte be a Vitalij Klicsko által hátrahagyott, betöltetlen WBC nehézsúlyú világbajnoki címet Bermane Stiverne. A legendás Don King menedzselte, haiti származású, de kanadai állampolgárságú bunyós szombaton este Los Angelesben adott visszavágási lehetőséget bő egy évvel ezelőtti legyőzöttjének, Chris Arreolának. A találkozót a várakozásoknak megfelelően Arreola kezdte agresszívabban, míg Stiverne főként a kontrákra épített. Az akciódús összecsapás a 6. menetben vett drámai irányt, miután Stiverne egy gyilkos, halántékra mért jobbossal padlóra küldte Arreolát. Az amerikai-mexikói öklöző rogyadozó lábakkal, de felállt, és jelezte, készen áll a folytatásra. Stiverne vérszagot érezve azonnal támadásba lendült, és kemény bombákkal kínálta meg láthatóan roggyant riválisát, akire pár másodperc múlva újra számolni kellett, majd nem sokkal később Jack Reiss vezetőbíró technikai KO-val leléptette Arreolát. Stiverne a földön fekve ünnepelte, hogy 24-1-1-es mérleggel pályafutása csúcsára jutott. A hírek szerint rövidesen kötelező címvédés vár majd rá a Bronz Bombázó becenevű amerikai Deontay Wilder ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.