Klicsko vb-címeket egyesítene bátyja utódja ellen

Bermane Stiverne-t és a WBC világbajnoki övét nézte ki magának a profi boksz nehézsúlyának ukrán uralkodója.

Deák
2014. 05. 13. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legpatinásabbnak számító világszervezet, a WBC vb-övét a hétvégén a kanadai Bermane Stiverne szerezte meg Chris Arreola kiütésével, a fiatalabb Klicsko-fivér pedig azonnal jelezte, minden követ készen áll megmozgatni egy címegyesítés érdekében.

– Remélem, hogy egy nyelvet beszélünk a különböző döntéshozó testületekkel és képesek leszünk megoldást találni arra, hogy ringbe léphessek a WBC címéért. Ha nem megy, akkor természetesen már irányt választok. Igazából nincs ráhatásom a dologra. Tudom, mennyire nehéz világbajnoki övet szerezni és megtartani. Rengeteg kötelezettséggel jár a dolog, számos testületnek kell megfelelni. Remélem tehát, hogy a döntéshozók támogatni fogják a szándékomat.

Kérdés, mikor egyesítene címet az ukrán klasszis, mert a hírek szerint legközelebb IBF-vonalon kellene címet védenie a bolgár Kubrat Pulev ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.