Löw tíz évre tervez a német válogatottal

A vébészerepléstől függetlenül kitöltené a 2016-os Európa-bajnokság végéig szóló szerződését.

BL
2014. 05. 13. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 54 éves szakvezető 2006-ban vette át a Nationalelf irányítását Jürgen Klinsmanntól, s bár azóta három nagy tornán egyszer a döntőbe, kétszer pedig az elődöntőbe jutott tanítványaival, végső győzelmet egyik eseményen sem ünnepelhetett. A németek az 1996-os Eb óta várnak egy újabb diadalra, a mostani vb-n az esélyesek közé számítanak.

„Jelenleg én vagyok a kapitány, minden bizonnyal 2016-ig, hiszen ebben állapodtunk meg” – nyilatkozta kedden Löw, aki nem zárta ki, hogy akkor is marad a posztján, ha megnyerik a vb-t, bár sokan állítják, ez lenne a legjobb pillanat a lemondásra.

„Egyesek így látják, ugyanakkor az is lehetséges, hogy pluszmotivációt ad az ember számára, ha győz a vb-n” – jelentette ki a szakember, akinek vezetésével a német gárda 2008-ban Eb-döntőt játszott, majd 2010-ben vb-bronzérmet nyert, 2012-ben az Eb-n ismét harmadik lett.

A németek a brazíliai vb-n a G csoportban Ghánával, az Egyesült Államokkal és Portugáliával küzdenek majd meg a nyolcaddöntőbe jutásért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.