Luis Suárez úgy sírt, mint egy kisgyerek

Kísértett a Bajnokok Ligája 2005-ös döntője. A Liverpool ezúttal nem ledolgozott, hanem eltékozolt háromgólos előnyt.

2014. 05. 06. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két olyan Bajnokok Ligája-döntő van, amit minden futballrajongó kapásból felidéz. A Manchester United 1999-ben a hosszabbításban fordított a Bayern München ellen 0-1-ről 2-1-re, 2005-ben pedig a Liverpool a Milannal szemben szünetig 3-0-s hátrányba került, s úgy tűnt, a folytatás már csak formaság, ám a Vörösök a második félidőben hat perc alatt egyenlítettek 3-3-ra – a jelenlegi csapatkapitány, Gerrard rúgta az első gólt –, a hosszabbítás nem hozott gólt, a büntetőpárbajt pedig az angolok bírták jobban idegekkel.

A sors hosszú távon igazságos, szoktuk mondogatni. Nos, a Liverpooltól most vette vissza a kilenc évvel ezelőtti kölcsönt. Brendan Rogers vasárnap még arról beszélt fennhangon, képesnek tartja arra a csapatát, hogy ledolgozza kilencgólos hátrányát a Manchester Cityvel szemben, s így pontegyenlőség esetén a Liverpool lesz a bajnok.

Úgy tűnt, Rogers nem a levegőbe beszél, a ’Pool az 55. percben már 3-0-ra vezetett a Crystal Palace otthonában. Akkor az volt a valószínű forgatókönyv, hogy a londoniak összerogynak, hiszen számukra tét nélküli a bajnoki hajrá, a nemzetközi porondra sem juthatnak ki, s a kiesés sem fenyegeti őket. Ám a meccs vége döbbenetesen alakult. A Palace a 79. percben szépített, a 88.-ban pedig egyenlített.

„Mondani sem kell, temetői volt a hangulat az öltözőben a mérkőzés után. Megértem a fiúk csalódását, mégis azt mondom, nincs okuk a szégyenkezésre. 75 percen át fantasztikusan futballoztak, utána azonban elpártolt mellőlünk a szerencse. Összességében pedig egészen kiváló idényt teljesítünk. Már szereztünk 81 pontot, s még hátravan egy hazai mérkőzésünk. Szépen akarunk búcsúzni a közönségünktől, azt azonban be kell látni, hogy immár a Manchester City a bajnokság esélyese. Még két meccse van, mindkettő hazai pályán” – értékelt Rogers.

Nézzük a tényeket. Jelenleg a következőképpen áll az élcsoport a Premier League-ben:

1. Liverpool                37     +50     81
2. Manchester City     36     +59     80
3. Chelsea                 37     +43     79

A Manchester Citynek még két találkozója van hátra, ha mindkettőt megnyeri, akkor aranyérmes. Szerdán először az Aston Villát fogadja, a vasárnapi utolsó forduló párosítása pedig a következő az élen:

Cardiff–Chelsea
Manchester City–West Ham
Liverpool–Newcastle.

Nem vitás, a Citynek áll a zászló, de miként hétfő este is példát láthattunk rá, a Premier League-ben bármi megtörténhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.