Magyar bronz a túraautó-világbajnokságon

Michelisz Norbert idén először állhatott fel a dobogóra a túraautó-világbajnokságon.

SZN
2014. 05. 11. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Slovakiaringen zajló verseny első futama mindössze hét körig tartott, ugyanis a szakadó eső miatt már ekkor a pályára érkezett a biztonsági autó, két körrel később pedig le is intették a küzdelmet. A futamot a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sebastien Loeb nyerte.

„Nagyon boldog vagyok, hogy idén először feljutottam a dobogóra. Magyarországon nagyot léptünk előre, az ezt követő tesztek pedig úgy tűnik, kifizetődnek. Jól sikerült a rajtom azzal, hogy Yvan Mullert meg tudtam előzni. Ezt követően próbáltam biztonságosan autózni, hiszen ilyen körülmények között nagyon nehéz megtalálni, hol a határ” – idézte a sorozat honlapja a 29 éves Micheliszt, aki múlt hétvégén, a Hungaroringen pályafutása 100. futamát ünnepelhette.

Eredmény, WTCC, 1. futam (9 kör):

1. Sebastien Loeb (francia, Citroën) 20:38.595 perc
2. José María López (argentin, Citroën) 1.105 másodperc hátrány
3. MICHELISZ NORBERT (Honda) 2.435 mp. h.

Az összetett pontverseny állása 7 futam után (még 16 van hátra): 1. López 138 pont, 2. Loeb 113, 3. Yvan Muller (francia, Citroën) 109., ...9. Michelisz 40

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.