Magyar csapat indul Princzkel Tamás felkutatására

A család két tagjának kíséretében Mécs László hegymászó Nepálba tart, hogy segítse a felvidéki férfi megtalálását.

LM
2014. 05. 03. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hegymászóportál értesülése szerint Katmanduból továbbrepülnek Luklába, ahonnan Mécs László Princzkel Dániellel folytatja az utat Namche Bazaron keresztül a helyszínre. Hogy mennyi időt vesz igénybe, ezt nagyrészt Princzkel Dániel akklimatizációs képessége határozza meg. Reményeik szerint vasárnap estére vagy hétfőn dél körül érhetnek a helyszínre.

Kollár Lajos a hegymászóportálnak elmondta, hogy az eddig végzett helyszíni – sem a felszíni, sem a helikopteres – kutatások nem jártak sikerrel. „Régi barátunk, a szlovák hegymászó Dodo Kopold is ott tartózkodik és segíti a keresést, reméljük, sikerül Tamást megtalálni” – mondta.

A csapathoz Szlankó Zoltán hegymászó is csatlakozik, aki pénteken úgy döntött, hogy nem folytatja a Lhoce-expedíciót. Az expedíció lezárásának adminisztrációs feladatai miatt visszatér Katmanduba, majd Mécs Lászlóékkal Luklán keresztül Dingbochéba mennek.

A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világ körüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekkingengedélye, útlevele, pénze ott maradt, és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.