Mansell szerint Hamilton egyszerűen briliáns

Az 1992-es világbajnok brit pilóta nem hiszi, hogy a Mercedes elpackázná az idei nagy esélyét.

2014. 05. 06. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nico Rosberg azt mondja, nincs még egy pálya, amit olyan jól ismerne, mint a barcelonai Circuit de Catalunya, ahol tavaly a pole pozícióból indulhatott, és bizakodik, hogy ez majd a hét végén is így lesz. A három hét szünet után folytatódó Forma–1-es világbajnokság Spanyol Nagydíja előtt a Mercedes német pilótája arra nem tért ki a sorozat honlapján, hogy egy éve a futamon csak a hatodik helyen intették le, de ezzel most aligha érné be. Négy verseny után Rosberg 79 ponttal vezet az összetettben, és kissé kényelmetlenül érezheti magát, hogy mégse róla hozsannáznak. Csapattársa, Lewis Hamilton (nyitó képünkön) ugyanis azután, hogy a melbourne-i szezonnyitón műszaki hiba miatt kiesett, mind a három futamot megnyerte, és négy ponttal lemaradva szorosan ott van a sarkában.

A 2008-as világbajnok britről az 1992-ben megkoronázott Nigel Mansell is szuperlatívuszokban szólt a BBC-nek adott keddi nyilatkozatában. „Közel van a tökélyhez, egyszerűen briliáns” – jellemezte honfitársát, aki szerinte azért is remekel, mert a Mercedesnél sokkal nagyobb szabadságot kap, mint korábban a McLarennél. No persze azt Mansell is tudja, hogy a sikerhez kell a Mercedes idén tökéletesen eltalált autója is, így Rosberget sem lehet figyelmen kívül hagyni. „A Mercedes kiemelkedik a mezőnyből, s nem hiszen, hogy elpackázná az esélyét. Azt nem gondolom, hogy minden futamot megnyer az év folyamán, de a többieknek nagyon nehéz lesz lecsökkenteniük a hátrányukat, ami a Mercedes motorerőfölényéből fakad. Lewisnek és Nicónak is nagy szezonja lesz a mostani” – véli Nigel Mansell.

A Mercedes dominanciáját az is hűen tükrözi, hogy a vb-n a harmadik helyen álló Fernando Alonsónak csupán 41 pontja van, s a Ferrarinál legutóbb Sanghajban már azért is örömtüzet kellett gyújtani, hogy idén végre először felkapaszkodtak a pódiumra. (Természetesen csak a legaljára.) Ugyanakkor Maranellóban komoly fejfájást okoz, hogy Kimi Räikkönen eddig csak tizenegy pontot kapart össze, amivel mindössze a 12. helyen áll. James Allison technikai igazgató érzi is, valahogy lelket kellene önteni a finn pilótába, így kedden világgá kürtölte: változatlanul bíznak a 2007-es világbajnokban, és hiszik, hogy hamarosan magára talál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.