Már biztosan nem lesz bajnok a Real Madrid

Remizett az Atlético Madrid és a Barcelona, kikapott a Real Madrid a Primera División 37. fordulójában.

Ch. Gáll András
2014. 05. 11. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha egyetlen mozzanatot kellene kiragadnunk a Primera División 37. fordulójának eseményei közül, akkor az Atlético Madrid–Málaga összecsapás 94. percére fókuszálnánk: Adrián pompás csellel tisztára játszotta magát az andalúzok kapujától 14 méterre, megküldte a labdát a bal felső sarokra, de Willy Caballero, a vendégek argentin kapusa szédületes bravúrral kipaskolta a labdát a léc alól. Ekkor már 0-0-lal befejeződött az Elche–Barcelona mérkőzés, a Vicente Calderónban 1-1 volt az állás, ha Adrián lövése bemegy, az Atlético a bajnok, kezdődhetett volna az ünneplés a Neptun-kútnál.

Csakhogy Caballero védett, s minden maradt változatlanul, az utolsó fordulóban győznie kell a katalánoknak, minden más esetben az Atlético a bajnok. Az egyetlen változás: a Real Madrid vigói 2-0-s vereségével kiesett az aranyért folyó versengésből, Carlo Ancelotti, a BL-döntős szakvezetője gyakorlatilag feladta a bajnokságot azzal, hogy Ronaldót, Bale-t, Benzemát, Pepét, Di Maríát és Carbajalt pihentette, nem akarván kockáztatni játékukat a május 24-i, Atlético elleni BL-döntő előtt.

A Celta edzője az a Luis Enrique, aki állítólag a Barcához tart, ha ez igaz, nagy szolgálatot tett majdani klubjának azzal, hogy fiai 2-0-ra legyőzték a Madridot. Mindkét gólt komoly védelmi hiba előzte meg, mindkétszer a brazil Charles használta ki előbb Sergio Ramos, majd Xabi Alonso szarvashibáját.

A Vicente Calderónban Miranda és Alderwireld közösen összehozták a gólt Samuelnek, ezzel vezetett óriási meglepetésre a Málaga a 65. percben. Kilenc perccel később a belga védő jóvátette hibáját, és élete első Primera División-gólját fejelte. Aztán jött a végén Caballero hatalmas védése

Elchében nem született gól, és ez főleg a teljesen impotens Barcelona kritikája. Messi is unottnak tűnt, hiányzott az ötlet a többiekből is, örülhetnek a katalánok, hogy még maradt esélyük a zárófordulóra.

Odalent csak a Betis utolsó helye és kiesése biztos, a többi kérdés még nyitott maradt. Egyébként, hogy mennyire komolyan veszi még a már régen kiesett Betis is a futballt, azt bizonyítja, hogy gólokban gazdag meccsen 4-3-ra legyőzte a kiesés elől menekülő Valladolidot.

Primera División, 37. forduló

Athletic Bilbao–Real Sociedad 1-1
Atlético Madrid–Málaga 1-1 
Elche–Barcelona 0-0
Celta–Real Madrid 2-0
Granada–Almería 0-2
Betis–Valladolid 4-3

Az élcsoport: 1. Atlético Madrid 89 pont, 2. Barcelona 86, 3. Real Madrid 84

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.