Megvan a brazil vb-keret

Luiz Felipe Scolari 700 újságíró előtt mondta el, kikkel szeretne világbajnokságot nyerni.

GB
2014. 05. 07. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember szerdán Rio de Janeiróban óriási médiaérdeklődés, több mint 700 újságíró előtt hozta nyilvánosságra, mely játékosokkal vág neki a tornának. Az együttesben nincsen komolyabb meglepetés, a tréner 16 olyan futballistát hívott meg, akik már a tavalyi konföderációs kupán is részesei voltak a győzelemnek.

A legutóbbi, dél-afrikai világbajnokságon szereplő selecaóból öten maradtak, a kapus Julio Cesar, a védők közül Thiago Silva, Dani Alves és Maicon, valamint a középpályás Ramires.

A brazil csapat a horvátokkal, a mexikóiakkal és a kameruniakkal szerepel azonos csoportban majd a június 12-én rajtoló világbajnokságon.

A brazil keret:
kapusok:
Julio Cesar (Toronto FC), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)
védők:
David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Henrique (Napoli), Maicon (AS Roma), Dani Alves (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain)
középpályások:
Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Paulinho (Tottenham Hotspur), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Internazionale)
csatárok:
Hulk (Zenit), Bernard (Sahtar Donyeck), Neymar (FC Barcelona), Jo (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.