Micheliszék életveszélyben lehettek volna

„Ilyen körülmények között tényleg nem lehetett versenyezni.” –Vasárnap özönvíz volt a Slovakiaringen.

2014. 05. 12. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt megszületett a döntés, a WTCC főszervezője és egy profi versenyző két kört teljesített a biztonsági autóban, és teljes volt az összhang abban, hogy az autók vezethetetlenek. Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport tulajdonosa szerint jó döntés született, mert a pálya életveszélyes volt. „Nem szabad kockáztatni a több millió eurós autókat, de mindenekelőtt természetesen a pilóták életét” – jegyezte meg. Michelisz Norbert elmondása szerint már az első futamon is úgy érezte magát, mintha motorcsónakversenyen indult volna. Megesett, hogy hiába fordította el a kormányt, a Honda Civicje továbbra is egyenesen ment tovább. Ennek ellenére először még úgy gondolta, hogy – értelemszerűen többet kockáztatva - a pilóták a második futamot is végig versenyezhették volna. Hétfőn viszont már higgadtabban az alábbi mondator írta ki a Facebook-oldalára: „Sajnálom, hogy tegnap lefújták a második futamot, de ilyen körülmények között tényleg nem lehetett versenyezni. Nagyon jó érzés volt látni, hogy milyen sokan szurkoltatok ismét a helyszínen!”

A Zengő Motorsport versenyzője mindenesetre az első futamon megmutatta, hogy neki fekszik a vizes pálya, rögtön a rajtnál megelőzte a négyszeres világbajnok francia Yvan Mullert, aki a mezőny legjobb autójával, Citroën C-Elysée-vel megy. S a Honda Civickel tartotta az így elfoglalt harmadik helyét. A győzelmet a kilencszeres rali világbajnok francia Sébastien Loeb szerezte meg Citroënnel. Michelisz az időmérően elért negyedik helyéért két, a futamon a harmadik helyéért tizenöt pontot kapott, s negyven pontjával a kilencedik a vb-n.

Az élcsoport: José María López (argentin, Citroën) 138, 2. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 113, 3. Yvan Muller (francia, Citroën) 109, 4. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 71, 5. Gabriele Tarquini (olasz, Honda) 52, 9. Michelisz Norbert (Honda) 40.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.