Mindkét karja hiányzik, a szájával fogja a pingpongütőt!

Az egyiptomi Ibrahim Hamato vonatbalesete után kezdett el asztaliteniszezni. Zseniális!

2014. 05. 14. 3:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Semmi sem lehetetlen” – vallja Ibrahim Hamato, akit a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség most újraválasztott elnöke, a kanadai Adham Sharara hívott meg a közelmúltban rendezett tokiói világbajnokságra. Elmondta, hogy miután elveszítette a karjait, először úgy próbált meg pingpongozni, hogy a hónaljával tartotta az ütőt, sokat kísérletezett, de egyik ötlete sem vált be. Aztán rájött, hogy a legpraktikusabb, ha a szájába veszi az ütőt. S így játszik zseniálisan, keményen támad, szó nincs arról, hogy csak visszakanalazná a labdát.

Hamato a világranglista jelenlegi második, korábbi első helyezettével, a kínai Ma Longgal, valamint a japánok legjobbjával, a rangsorban nyolcadik Jun Mizutanival is játszott, és mindkét klasszis ledöbbent, ahogy fogalmaztak, nem hittek a szemüknek, mit tud az egyiptomi parasportoló.

„Nem a kar vagy a láb hiánya a fogyatékosság, hanem az, ha nincs kitartásod, hogy elérd azt, amit szeretnél” – vallja Ibrahim Hamato, aki a parasportolók Afrika-bajnokságán egyelőre egy ezüstérmet szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.