Mourinho megszerezte Diego Costát 40 millióért

A világ legkeresettebb centere öt évre szerződik a Chelsea-hez, fizetése évi nettó négymillió euró lesz.

Ch. Gáll András
2014. 05. 03. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírt a londoni tabloid, a The Sun robbantotta, s a teljes brit és spanyol sajtó átvette. Ezek szerint az üzletet szerdán ütötték nyélbe az Atlético és a Chelsea képviselői, azok után, hogy a spanyolok 3-1-re legyőzték a londoni Kékeket a Stamford Bridge-en, s a szerződést már alá is írták, azonban csak a május 24-i Bajnokok Ligája-döntő után lép életbe.

Costa ára 32 millió font, azaz 40 millió euró, a játékos 3,2 millió fontot, vagyis 4 millió eurót keres majd évente – az összeg nettóban értendő.

Mourinho Diego Costát szánja a Chelsea-projekt arcának és vezéralakjának. Érkezésével Eto’o és Demba Ba feleslegessé válik, mehetnek a Tottenhambe, illetve a Galatasarayba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.