Nem hoztak eredményt az edzőváltások

Az élvonalban maradásért küzdő Mezőkövesd az utolsó pillanatban maradt alul a Pécs otthonában. A Pápa Kecskeméten vesztett.

BL
2014. 05. 10. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aktívan kezdték a mérkőzést a vendégek, több helyzetet is kidolgoztak, szűk fél óra elteltével pedig megszerezték a vezetést – igaz, ehhez kellett a pécsi kapus hathatós segítsége is. A hazaiak előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, egy öngólnak köszönhetően pedig még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük.

A második játékrész pécsi támadásokkal indult és azokkal is folytatódott, de miután még a legnagyobb helyzet is kimaradt, sokáig úgy tűnt, döntetlen lesz a vége. Az utolsó pillanatokban aztán mégis betaláltak a házigazdák, így – sorozatban harmadszor győzve – otthon tartották a három pontot.

A már Tóth László által irányított vendégek így két körrel a zárás előtt továbbra is öt pontra vannak a bennmaradást érő helyezéstől.

PMFC-Matias – Mezőkövesd-Zsóry FC 2–1 (1–1)
Pécs, 1000 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Szalai (39., öngól), Márkvárt (92.), illetve Balajti (29.)
sárga lap: Nagy J. (53.), Romic (84.), illetve Szalai (90.)
PMFC-Matias: Gőcze - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Szatmári L., Horváth A. (Zdral, a szünetben), Kővári, Márkvárt, Wittrédi (Frőhlich, 62.) - Pölöskey P. (Városi, a szünetben)
Mezőkövesd-Zsóry FC: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai, Gévay - Búrány, Hegedűs D., Bognár, Takács, Melczer (Kiss M., 56.) - Harsányi, Balajti.

A Kecskemét egy korán szerzett góllal nyert a vendég Pápa ellen. Gyorsan vezetéshez jutott a hazai együttes, miután a Bebeto buktatásáért megítélt tizenegyest Savic biztosan lőtte a hálóba. Az első félidő ezt követően kevés eseményt és izgalmat hozott.

A második játékrészben sem emelkedett a mérkőzés színvonala. A pápaiak hamar emberhátrányba kerültek, így az egyenlítésre nem maradt esélyük a veszélytelenül támadó vendéglátók ellen.

KTE-Phoenix Mecano - Lombard Pápa 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1980 néző, v.: Becséri
gólszerző: Savic (3., büntetőből)
sárga lap: Szécsi 64.), Forró (83.) illetve Jagodics (3.), Csizmadia (34., 57.), Nagy T. (55.), Présinger (67.), Kulcsár (90.)
piros lap: Csizmadia (57.)
Kecskemét: Poleksic - Vukasovic, Karan, Gyagya, Forró - Eninful, Patvaros (Nagy P. 73.) - Szécsi, Savic, Pekár (Gréczi 54.) - Bebeto (Pavicevic 62.)
Pápa: Szűcs - Nagy S., Csizmadia, Jagodics, Présinger - Király (Kulcsár 81.), Sekour, Nagy T., Orosz (Kenesei a szünetben) - Griffiths, Maric (Struhar 60.)

Ferencváros–Diósgyőri VTK 2–1 (1–0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.